Cengiz Zor’dan Yerel seçim değerlendirmesi

Cengiz Zor’dan Yerel seçim değerlendirmesi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, Haber Expres Gazetemize yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek neden Genel seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, Genel seçimde Ülkenin menfaati için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemek zorunda kaldıklarını ayrıca Yerel seçimlerde ayrı girmelerinin nedeni olarak Yeniden Refah Partisi’nin isteklerinin birçoğunun yerine getirilmediğini işaret etti.

"Millet İttifakında tam bir kaos vardı"

Genel seçimde neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediklerini açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, “Şimdi söyle bakmak lazım genel seçimler ile yerel seçimleri birbirinden ayırmak lazım. Genel seçimlerde ülkenin genelini ilgilendiren politikalar söz konusu olduğunda asabiyle biz Cumhurbaşkanımızdan yana taraf aldık. Çünkü karşıda bir Millet İttifakı vardı; onların ortaya koymuş olduğu argümanlara, plan ve projelere baktığımız zaman ülkemizin lehine olacak kayda değer hiçbir şey görmediğimiz ortadaydı. Kısa bir süre önce Biden’ı 6 tane muhalefet bir araya getirip birleştirip mevcut hükümeti göndermeli şeklinde açıklamaları da içerisine kattığımız zaman Türkiyemiz’in milli bekası adına sahip çıkılmasına ve Cumhurbaşkanımızın yanında bizim yer almamız gayet doğal bir şeydir. Bugün yine aynı durum olursa, yine biz Cumhurbaşkanımız ile beraber onun yanında yer alacağımızı zaten açıkça söylüyoruz. Çünkü burada asıl mesela Türkiye ile ilgili genel politikaların olmasıydı. Tabi bir de Millet İttifakına baktığımız zaman, onların ortaya koymuş olduğu ortamda tam bir yönetmeme vardır, kaos vardı, o yüzden tercihimizi Cumhurbaşkanı tarafından yaptık” dedi.

“Yerel seçimler en geniş kapsamlı seçimlerdir”

Yerel seçimlerin önemini vurgulayan Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, “Yerel seçimler de aktörler biraz daha yerele doğru kayıyor. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetinin en geniş kapsamlı seçimleri diyebiliriz. Çünkü 300 binin üzerinde insan seçiliyor, devasa bir seçim yapılıyor. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman, CHP’nin uzun yıllardan sonra 1. parti olarak çıkması büyük bir olay olarak karşımıza çıktı. Ak Parti seçmeninin büyük bir oranda başka partilere yönelmesi büyük bir sonuç olarak çıktı. Yine aynı şekilde İyi Partinin 1 milyon 700 bin oy kaybetmesi bu seçimi enteresan bir duruma soktu. Haliyle yeni kurulmuş olan Yeniden Refah Partimizin 3 Milyona dayanan oy alması da bu süreç içerisinde dikkate değer sonuçlardan bir tanesi diyebiliriz. Yeniden Refah Partisi seçmene kendini anlatabilen bir partidir. Sonuç itibariyle, Milletimizin kendi öz ruhu, kültürü, medeniyet noktasında bir değeri olan Yeniden Refah Partisi'nin bir görüş hareketinin oy almasının çok yadırganacak bir görüş olmadığını görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Siyasi partiler arasında geçişkenlikler çok fazla”

Günümüzde siyasi partilerde geçişkenlikler çok olduğunun altını çizen Cengiz Zor, “Aslında baktığımız zaman çok fazla Ak Partiden gelen Belediye Başkan adayımız yok ama geçmiş dönemlerde Ak Partiden görev yapmış olan özellikle de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da bu tarz gündeme girdi. Bu noktada böyle tanınmış isimlerin bize geçmesi sanki Yeniden Refah Partisi'nin bütün belediye başkan aday adaylarının Ak Partiden gelmiş gibi anlaşıldı, bu doğru değildir. Evet, Ak Partiden gelen adaylarımız var ama tamamı öyle değildir. Türkiye'deki siyasi partiler arasında geçişkenlikler çok fazla, eskisi gibi kalın ideolojik çizgiler olmadığı için günümüzde bu tür siyasi değişimler olabiliyor” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir