CEMİYETTEN,AYDEMİR'E ZİYARET

CEMİYETTEN,AYDEMİR'E ZİYARET
Çarşamba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Aydemir'i makamında ziyaret eden Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker ve dernek üyeleri ziyarette, Çarşamba Ovası tarımı ile sıkıntıları gündeme getirdiler.

Çarşamba İlçe protokol ziyaretlerini sürdüren Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker ve beraberinde ki Yönetim Kurulu üyeleri İlçe Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker ve cemiyet üyeleri yer alırken ziyarette ilçenin tarımsal faaliyetleri konuşuldu.

"Alternatif ürünlere özen gösterilmeli"

Çarşamba Ovasının yaklaşık 30 ilden büyük ve Türkiye’nin en büyük üçüncü ovası özelliğine sahip olmasına rağmen fındık ve kavak nedeni ile sebze- meyve ve diğer ürün yetiştiriciliğini örselediğine işaret eden Başkan Aydemir, “Çarşamba ovamızda fındık ve kavak tarımı baltalamaktadır. Ama bölgenin fındıktan sonra üretimde daha aktif ve ova özelliğini sürdürebilmesi için alternatif ürün dediğimiz kivi üretimine de özen gösterilmelidir. Yüksek kesimlerde fındık ve sonrasında kivinin yanı sıra Şeker Fabrikamızın açılacağından daha çok şeker pancarına eğilmemiz gerekiyor ki ovanın geleceği için daha güzel bir yatırım osu. Ovamızın üretime katkısı için çiftçilerimiz büyük gelir elde etmesi için toprak gübrelemesinden alın organik üretime varıncaya kadar bilgilendirilmeli ve ovanın geleceği kurtarılmalıdır” dedi.

Aydemir, Çarşamba ovasının uzun süreden beridir şeker pancarı ekimi olmaması ve mevsimlerinde değişmesi nedeni ile beklenenden fazla verim alındı. Bu gelecek için daha çok sevindirici bir durumdur. Çiftçilerimizin daha çok kazanması bizleri de mutlu etmektedir. Bu nedenledir ki çiftçilerimizin kazanmasıiçin her yolu düşünerek eğitim, bilgilendirmelerimizi sürdüreceğiz ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

" Bir olursak güçlüyüz. Bu gücü kullanmalıyız"

Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker, kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür ederek Çarşamba ovasının tarıma katkısı yadsınamaz. Bu nedenle Çarşamba çiftçisi eski güzel ve kazançlı üretim yıllarına acil döndürülmelidir. Bunu başta Şeker Fabrikası ile başlatıp Belediye başkanının açmaya hazırlandığı salça fabrikaları ile de en büyük desteği sağlayacağından dolayı daha da sevinçliyiz. Ovanın geleceği için fındık, kavak gibi ürünlerden çok sebze- meyve gibi halka kısa yoldan ulaşacak ve daha çok gelir elde edecek ürünlere yönlendirilmelidir. Bu nedenle ilçede hizmet veren tüm STK’lar el birliği içinde çiftçilerle el ele vererek ovanın hem tarımda ki geleceğini hem de genç nesilin geleceğini garanti altına almasına destek veremlidir. Bu noktada özellikle Muhtarlar Derneği, Ticaret Sanayi Odası ve Borsa başkanı ile diğer meslek odalarının taşın altına elini koyması gerekmektedir. Basın olarak bizler her daim hem sizlerin hem Çarşambalı halkımızın yanında yer almaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Bir olursak güçlüyüz. Bu gücü kullanmalıyız” dedi.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL – Büşra KOCATAŞ

415454.jpg15454-002.jpg154545454.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber