Cemiyetten Türkmeneli'ne ziyaret

Cemiyetten Türkmeneline ziyaret
Türkmeneli, 'Teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' sözünde hiç bir şey yok

Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmeneli, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in 'Teröriste ağlamayan insan olamaz' sözü ile ilgili açıklama yaptı. Türkmenli, sözleri nedeniyle Türkiye gündemine düşen Güven'e destek verdi.

BU KONUDA KONUŞACAK YETKİLİ KİŞİ O'DUR
Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Samsun Emniyet Müdürü Türkmeneli, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in 'Teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' sözlerini hatırlatan gazetecilere, "Bu konuda konuşacak en yetkili kişi. 
Diyarbakırda çalıştı, istihbarat dairesinde çalıştı. Siirt Emniyet Müdürlüğü yaptı. Bu adamın konuşmasından başka tabi birşey olamaz. Bu kişi konuşmasında kim konuşsun. Söylediği sözler yadırganmamalı. Söylediği iki söz var. Birisi teröristin ölmesinden etkilenmeyen insan olamaz diyor diğer sözüde bu teröristi devlet  enterne edemiyorsa devlet değildir diyor. Bu ikisinin arasında gidip geliyorum diyor. Sözlerinde hiç birşey yok" dedi.
 
DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ NE DEMİŞTİ
 Son kararname ile Siirt’ten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Recep Güven, ise yaptığı açıklamada şu sözleri sarfetmişti. "Önce vatan değil, önce insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yaşatmıyorsak, hiçbir anlamı yok. 
Düzenimizin anlamı yok. Evet; özeleştiri, hem eleştiri. En büyük sorun annelere ve çocuklara uluşmak. 
Onlara belki ulaşamadığımız, çok geç kaldığımız için sorun bu halde. Polis olarak yapabileceğimiz belki mevcut öğrencinin ve annenin yüzde 1’ine ulaşmak olur. Kurum olarak tek başına becerebileceğimiz birşey değil.
Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" dediğini, eline silah alan, çoluk- çocuk demeden insan katleden canavarlaşmış bir teröristi de etkisiz hale getirilmesi gerektiğini, aksi halde yönetime devlet denilemeyeceğini kaydederek, şöyle devam etti:"Ben bu iki duygu arasında gidip- geliyorum. 
Benim yitik evladım dağa çıkmış. Keşke ulaşabilseydim, ona normal bir hayat sunabilseydim, onun terörize olmasına mani olabilseydim diye ağlarım. Ağlarım yani. Her teröriste de içim ezilir. Diyarbakır’ın kaderi gözyaşı ve kan olmamalıydı. Bu coğrafya, o kadar güzel insan yetiştirmiş. Fakat şimdi canavarlar üretiyoruz. Denetimsizlik, kontrolsüzlük, insana ulaşamadığımızdan, insan odaklı hizmet veremediğimizden. Başka birşey değil. Bunda hepimizin payı var."
 EKİP GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel