Cemil Çiçek: Siyasette bazen yüzde 1, yüzde 99’a galip gelir

Cemil Çiçek: Siyasette bazen yüzde 1, yüzde 99’a galip gelir
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığa aday olacağına kesin gözüyle bakıldığı yorumlarına ilişkin, 'Siyasette bazen yüzde 1, yüzde 99’a galip gelir' dedi

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Meclis Başkanı Çiçek, programda Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de her zaman önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, Cumhurbaşkanlığın sembolik olduğu dönemlerde bile ciddi sancıların yaşandığına dikkat çekti. Çiçek, seçimlere 1 sene kala bile senaryoların kurulmaya başlandığını, tezgahların kurulduğunu, müdahalelerin olduğunu, Meclis’in üzerinde uçakların uçurulduğunu kaydetti. Çiçek, “Halk seçsin konusu böyle bir müdahalenin sonucudur. Geldiğimiz nokta antidemokratik yol ve yöntemlerle, bir demokraside olmaması gereken usullerle Cumhurbaşkanı seçimi engellendiği için ‘bu işten kökten çözelim ve Cumhurbaşkanını millet seçsin’ denildi ve buraya gelindi. İyi mi oldu? Bana göre iyi oldu. Çünkü siyasetin çözemediği, siyaset kurumunu kör düğüm ettiği ne kadar mesele varsa halk bunu çözmüştür. Yine millet çözecek ve 'benim cumhurbaşkanım bu'dur, diyecektir” şeklinde konuştu.

Seçimden önce her türlü tartışmanın yapılmasına itirazı olmadığını ama seçimden sonra bu tartışmaların son bulması gerektiğini belirten Çiçek, “Millet, önüne koyulan adaylardan birini seçecek. Eteğimizde artık taş toplamayalım. Tartışmaları seçimden sonra sürdürmemek gerekir. O zaman hayatı millete zindan ederiz. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı tartışılır olmaktan çıkarılsın” dedi.

 

“SİYASETTE BAZEN YÜZDE 1, YÜZDE 99’A GALİP GELİR”

Yaklaşan Köşk seçimleri öncesi Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığa aday olacağına kesin gözüyle bakıldığı yorumlarıyla ilgili TBMM Başkanı Çiçek, kamuoyunun 'yüzde 99.9 adaydır' beklentisinin farklı sonuçlanabileceğini dile getirdi. Çiçek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Siyasette bazen yüzde 1, yüzde 99’a galip gelir. DSP’nin tek başına hükümet kurduğu dönemi hatırlayın. 550’lik parlamentoda 58 milletvekili vardı. Bunun tam sayısını bilemiyorum ama 25’i 30’u bakan oldu. Bütçe Komisyonu’nda çoğunluk iktidardan olan olur azınlık hükümeti de olsa. Bazı arkadaşlar o dönem 3-4 komisyona ancak yetebiliyordu. Dolayısıyla teorik olarak sorsanız 550’lik parlamentoda 58 milletvekili olan tek başına olabilir mi? Olamaz dersiniz. Ama Türkiye’de oldu. Siyasetin yüzdeleri çok farklıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset