Cemil Çiçek: 'Karma bir sistemle Türkiye'nin işlerini götüremeyiz'

Cemil Çiçek: Karma bir sistemle Türkiyenin işlerini götüremeyiz
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Her üç sistem açısından karma bir sistemle Türkiye'nin işlerini götürme şansımız yok. Bu sistemin yürütülmesi, sistemin iyi işlediğinden değil, kişisel tahammül, başarıya dayanıyor" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, TBMM Tören Salonu'nda gazetecilerle buluştu. Çiçek, Meclis'in çalışmaları ve İstiklal Mahkemeleri ile ilgili değerlendirme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkanlık sistemine ilişkin soru üzerine Çiçek, temel hak ve özgürlüklerin parlamenter, başkanlık ve yarı başkanlıkta değişmeyeceğini belirterek, "Hak ve özgürlükler bakımından tartışmaya gerek yok. Her üç sistem açısından da böyle. Daha çok devletin işleyişi yasama, yürütme, yargı arasındaki ilişkiler, yetki ve sorumluluk açısından tartışılacak" ifadelerini kullandı.

Çiçek, Türkiye'nin durumunun netleştirmesi gerektiğini söyleyerek, "Erkler arasında yetki gaspları var. Yetki açısından en sıkıntılı organ yasama organıdır. Yargının çıkardığı problemleri son dört senedir yüreğimiz yanarak takip etmeye çalıştık. Siyasete müdahalelerini biliyoruz, getirdiği bunalımları biliyoruz. Aynı şey yürütme organı için baktığımızda, bugünkü halden Türkiye'nin bir an evvel kurtulması gerekiyor. Her üç sistem açısından karma bir sistemle Türkiye'nin işlerini götürme şansımız yok. Bu sistemin yürütülmesi, sistemin iyi işlediğinden değil, kişisel tahammül, başarıya dayanıyor" dedi.

Meclis’in sözde Ermeni soykırımına yönelik yayınladığı bildiriye ilişkin soru üzerine Çiçek, üç partinin 'evet' dediğini kaydederek, "Milletin gözü önünde milletin adına çalışıyoruz, siyasi faaliyet sürdürüyoruz. Milletimizle ilgili bu kadar ağır, haksız suçlama, hukuk dışı suçlama yapılıyor, kurumlar tepki göstermiyorsa, bu başkalarına fırsat verir. Başkanlık Divanı olarak destekliyoruz. Şu an 17 kişiden 14 kişi imzalamış durumda. Hukuken, Meclis İç Tüzüğü açısından bir Başkanlık Divanı kararı var" diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim