Cemil Çiçek, Soykırım İddiasına Tepki Gösterdi

Cemil Çiçek, Soykırım İddiasına Tepki Gösterdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “Kimse bize soykırım yaptı tarzında asla kabul edilemeyecek bir ithamda bulunamaz” dedi

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Ermeni olaylarına ilişkin taziye mesajı yayımlanmasına nasıl değerlendirildiğinin” sorulması üzerine Çiçek, şöyle cevap verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devlet olarak yıllardan beri sürdürdüğümüz dış politikanın temel ilkesi ‘Yurtta Sulh Cihan da Sulh’ dur. Biz hem ülkemizde, hem bölgemiz de, hem de dünya da barış istiyoruz. Dolayısıyla geçmişte yaşanmış bir tanım acıların, kin tutmaya, yeni husumet cepheleri oluşturmaya sebebiyet vermemesi lazım. Bizim görevimiz geleceği inşa etmektir. Geleceğin barış içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Huzur içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Elbette bir yerde savaş varsa, acılar vardır. Sıkıntılar vardır. Bu acıları isteseniz de istemeseniz de bu işin tabiatında var. Bizim bu coğrafyada en büyük acıları yaşadığımız savaş Birinci Cihan savaşıdır. Devlet olarak, toplumun bütün kurumları olarak buna karşı da biz bir politika geliştirmeye ve uygulamaya çalışıyoruz. Bunun en somut adımı 2005 de Türkiye Büyük Meclisi’nde iktidar muhalefet tüm dünyaya meydan okuyan bir açıklama yaptı. Biz geçmişimizle yüzleşmeye hazırız. Kimse bize soykırım yaptı tarzında asla kabul edilemeyecek bir ithamda bulunamaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir