Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu’nda kullandı

Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu’nda kullandı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçimlerinin kazananı ve kaybedeni olacağını ama kazanın demokrasi ve millet olacağını belirterek, 'Bu gerilimin uzun süre devam etmesi doğru değil' dedi.

İki seçim daha yapılacak. Türkiye bu gerilimi kaldırmaz” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu’nda kullandı. 1150 No'lu sandıkta oy kullanan Çiçek, oy kullanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçimin tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulunan Çiçek, tüm vatandaşların haklı bir mazereti olmadıkça oy vermesi gerektiğini söyledi. Huzurlu bir seçim geçirme temennisinde bulunan Çiçek, Elbette bu seçimin kazananı ve kaybedeni olacak ama kazananı demokrasi ve milletimiz olacak” dedi.
Bugün söz sahibi olanın millet olduğunu ifade eden Çiçek, milletin bir karar vereceğini ve yarın sabahtan itibaren de seçilmiş olan adayların vatandaşlara hizmet etmeye başlayacağını kaydetti.


Çiçek, “Bu seçimlerde meteorolojik ilik son derece müsaitti. Tüm siyasi partilerimizin, adaylarımızın herhangi bir meteorolojik sıkıntıyla fazla karşılaşmadan programlarını, düşüncelerini ne varsa söylediler.Ama siyasi iklim maalesef bir kara kış ortamında geçti. Tansiyon yüksekti. Bugüne kadar olan seçimlerden de çok farklı yönleri vardı. Tahmin ediyoruz ki pazartesi sabahından itibaren bu tartışmalar, bu gerilimler geride kalır. Barışa, kardeşliğe ihtiyacı var ülkenin. Önümüzde yapılacak çok iş var. Seçim dolayısıyla yoğunlaşamadığımız Türkiye’yi içeride ve dışarıda ilgilerinden çok sayıda kondular var. Temennimiz odur ki, sükunet ve sağduyu ile bu görevlerimizin ve sorumluluğumuzun farkında olarak Pazartesi sabahından itibaren biraz göz ardı ettiğimiz diğer işlere daha fazla zaman ayırma imkanımız olacaktır. Bunu da gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı var. Çünkü, bu gerilimin uzun süre devam etmesi doğru değil. İki seçim daha yapılacak. Türkiye, bu gerilimi kaldırmaz. Onun için Nevruz ile beraber bahar sezonuna girdiysek, siyasette de bir bahar havasının esmesi gerekiyor” diye konuştu.
Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından eşi ile birlikte oy kullandığı okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir