Çelikli Köyü’nde Tarla Günü

Çelikli Köyü’nde Tarla Günü
Çarşamba İlçesi Çelikli Mahallesi’nde Tarla Günü düzenlendi.

Çarşamba’nın Çelikli Mahallesi’nde gerçekleştirilen Tarla Günü’ne Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Gerçekleştirilen Tarla Günü’nde Faruk Sezer’e ait mısır tarlası gezildi. Tarla’da önceki senelere göre yaklaşık %50 ila %60 oranında verimin arttığını ifade eden Tarla Sahibi Turgay Sezer, “Tarlamda yeni bir ürünü denedim. Boy ve hasatı bakımından daha verimli. Tarla işi dışında besicilik işiyle de uğraşıyorum. Tarlamda ki mısırdan elde ettiğim silajlık mısır ile besicilik işini yapabiliyorum. Bu sene DEKALB firmasının vermiş olduğu ürünü denedim. Geçtiğimiz sene 6 römork aldığım mısırın bu sene 10 römork olarak toplamayı bekliyorum.” Dedi.

Mahalle Muhtarı Faruk Sezer, Tarla Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelikli Mahallesi Muhtarı Sezer, “DEKALB denenmek üzere mısır tohumu verdi. Bu tohumları mahallemizde bulunan arazilerde denedik. Üreticiye faydalı olması için denemelerde bulunuldu. Mahallemizde yeni başlayan bir proje olduğu için az sayıda çiftçimiz DEKALB’e kayıtlı. Mısırdan yüksek verim bekliyoruz.”

Mısır üretiminde çiftçiyi bilinçlendirdiklerini ifade eden DEKALB Mısır Tohumu Firması Karadeniz Sorumlusu, Ziraat Mühendisi Muammer Yıldız, “DEKALB olarak, Silajlık  ve dane mısır üstünde birçok çalışmalarımız var. Amacımız bölge çiftçisine mısır tarımını doğru bir şekilde öğretmek ve bölge çiftçisinin gelirini artırmak. Şuan da Türkiye’nin belirli noktalarında birçok deneme arazilerimiz var. Bugün de burada Tarla Günü düzenleyerek, çiftçilerimize silajlık mısır tarımını anlatmak ve hem de çeşitlerimiz hakkında bilgiler verdik. Ürünlerimiz sık ekime uygundur. Mısırın gelişimi boyunca su ihtiyacı karşılandığı takdirde çok daha fazla verim elde edilebiliyor.” Dedi.

Çarşamba’nın Mısır Tarımında biraz geride kaldığını ifade eden Mühendis Muammer Yıldız, “Çarşamba Mısır tarımında diğer bölgelere oranla biraz geride kalmış. Diğer bölgelerde insanlar firmaların çeşitlerine göre ürünü talep ediyorlar. Çarşamba’da bu durum böyle değil. Bir bayiden sadece mısır tohumu istiyor. Çeşitlilik bilinci tam anlamıyla oturmamış. Fakat bizler Mısır Tarımı’nı yapmak isteyen çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Her tarlaya kontrol için gidebiliriz. Bizler için ö nemli olan çiftçilerimizin kazançlarıdır.” İfadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER
bfrhaysk.jpg

m.jpg

xgtj.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber