Çelik: 'Önce Davutoğlu, sonra Erdoğan'

Çelik: Önce Davutoğlu, sonra Erdoğan
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Olağanüstü Kongresi ile ilgili açıklamalar yaptı. Çelik, salona önce Davutoğlu'nun hemen ardından ise Erdoğan'ın geleceğini söyledi.

AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan 1. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklar sürüyor.

'Hep Birlikte Yeni Türkiye' temasıyla gerçekleştirilecek olan kongrede, 'Şimdi Türkiye zamanı', 'Hep birlikte Yeni Türkiye' afişleri dikkat çekiyor. Kongrede, delegeler, engelli vatandaşlar, gazeteciler, köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu. Yaklaşık 3 bin kişi davetiye ile kongreye davet edildi. Yabancı konukların da bulunacağı kongrede, yabancı konukların konuşma yapması beklenmiyor.

Kongre için çalışmalar sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik, yarın sabah saat 10.00'dan itibaren olağanüstü kongrenin gerçekleştirileceğini belirterek, "AK Parti Olağanüstü Kongre yapmaya alışık bir parti değil. İlk defa olağanüstü bir kongre yapacağız. 4. olağan kongre yaptık. Yaptığımız bütün kongreler örnek olabilecek kongrelerdi. Bizim kongrelerimizde havada uçuşan sandalyeler olmaz. İnsanlar büyük bir sevgi atmosferinde bu güzelliği birlikte yaşarlar. Büyük kongreler siyasi partilerin hesapları gözden geçirme faaliyetidir. AK Parti delegeleri vasıtasıyla halka hesap vererek bugünlere geldi. AK Parti kuruluşundan bugüne kadar neleri başardı, bunu da halkıyla, seçmeniyle paylaşacaktır. AK Parti dünyadaki sivil siyasal organizasyonlardan birisidir. AK Parti'nin teşkilatında görevli insan sayısı 2,5 milyon kişidir. TBMM'de üçte ikilik çoğunluğa sahip olan, bugün itibariyle 10 milyona yakın üye sayısıyla bir siyasi parti. Bugüne kadar 9 sefer sandıkta şampiyon olan siyasi hareketten söz ediyoruz. Her son aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bugüne gelen siyasi hareket şu anda zaruri şartlardan dolayı, yeni bir Genel Başkan seçerek yoluna devam edecektir. Olağanüstü Büyük Kongrede aday olan arkadaşımızı Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Yarınki büyük kongrenin sonuçları merak edilmiyor" dedi.

"KONGEREYİ 900 GAZETECİ TAKİP EDİYOR"

Bu kongreye davetiye ile 3 bin kişinin davet edildiğini anlatan Çelik, "Bin 20 otobüsle 40 bin kişi Ankara'ya geliyor. Siyasi partilere, tüccarımızın, sanayicimizin temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarını, işçi ve işveren sendikalarına davetiye gönderilmiştir. Yurt dışından misafirlerimiz var. Bu seferki olağanüstü kongre olduğu için, siyasi partiler bazında davet ettiğimiz insanlar var. Kendiliğinden katılma beyanında bulunan bazı misafirler de olacak. Bu kongreye 100'ü dışarıdan olmak üzere 900 gazeteci kongreyi takip edecektir. Biz, bütün kongrelerimizi zamanında yapmayı tercih ettik. Olağan 5. Büyük Kongremizi Ekim ayı veya Eylül sonunda yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

2015 Haziran'ında Genel Seçim'in olduğunu hatırlatan Çelik, temennilerinin milletin seçimiyle AK Parti'nin millete hizmet etmeye devam etmesi olduğunu ifade etti.

Kongrede 2 bin 500 kişi görevlendirildiğini anlatan Çelik, her türlü tedbirin alındığını ifade etti.
Ulusal medyanın bu kongreye davet edildiğini söyleyen Çelik, bu salonun ebadının yerel medyayı kaldıracak kapasitede olmadığına işaret etti. Çelik, dışarıda da gereken tedbirlerin alındığını belirterek, "Her türlü teknik altyapı hazırlanmış. Çadırlar kurulmuştur. Engelli vatandaşlarımızın katılımının en yüksek düzeyde olabilmesi için her türlü tedbir alınmıştır. Görme engelli olan vatandaşlarımız için hissedilebilir yürüme bantları hazırlamıştır. Braill alfabesi ile işaret levhaları var. Onların oturacağı yerlerde bütün engelli haklarını arayıp cevap bulacakları kitapçık bırakılmıştır. İşaret dilini kullanan tercümanlar da her zamanki gibi bu kongrede görev yapacaklardır. Engelli vatandaşlarımızla ilgili bilimsel çalışma yapanlar bu kongreye davet edilmiştir" diye konuştu.

Kumanyaların hazırlandığını anlatan Çelik, "Bunlar büyük bir disiplin içerisinde icra edilmektedir. Temennimiz, herhangi bir sıkıntının olmayacağı yönündedir" şeklinde konuştu

Kongreye gelen misafirlerin saat 7.30'dan itibaren salona alınacağını belirten Çelik, "Saat 10.00'a kadar herkesin yerine oturması gerekiyor. Sayın Davutoğlu, saat 09.40 itibarıyla salona teşrif edecek, eşiyle birlikte katılımcıları selamlayacaktır. 09.45 itibarıyla Sayın Başbakanımızın salona teşrifi beklenmektedir. Yarın da dışarıda bekleyen katılımcılara selamlama konuşması yapacaktır. Sayın genel Başkanımız, Kurucu liderimiz eşiyle birlikte salonu selamlamak üzere platformda selamlama turu yapacaktır. Saat 10.00'da kongre resmi olarak başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"RESEPSİYON DÜZENLENECEK"

"Kongre başlarken 4 tane filmimiz var" diyen Çelik, "AK Parti'nin icraatlarının olduğu 20 dakikalık film olacak. Sayın Başbakanın siyasi geçmişini ele alan, bir çeşit özgeçmişi, siyasi özgeçmişi anlamına gelebilecek bir film var. O film seyrettirildikten sonra Sayın Başbakan Erdoğan konuşmasını yapacaktır" dedi. 'Bizim Hikayemiz' adlı AK Parti'nin hikayesi var. Salondaki delegelerimiz, katılımcılarımız bunu da birlikte izleyecektir. Konuşmasını yapmadan önce yeni Genel Başkan, Başbakan adayımız Davutoğlu'nun özgeçmişini anlatan tanıtım filmi izletilecektir. Bulunduğumuz binanın üst katında bir resepsiyon düzenlenecek, 15.00-16.00 arasında. Daha sonra seçime geçilecektir. Seçim esnasında uzun sürmemesini bekliyoruz çünkü tek kalemde seçim yapılıyor. Daha sonra resmi sonuçlar açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra kongremizi tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Kongrede şarkıların da olacağını söyleyen Çelik, "Kulağa hoş gelen namelerimiz var. Bugüne kadar halkımızın hafızasında yer etmiş şarkılarımızı da programlar arasında kongre dinletilecek" dedi.

"BİZ, TÜRKİYE'NİN YENİ BAŞBAKANINI SEÇECEĞİZ"

Çelik, "Biz sadece Genel Başkan seçmeyeceğiz aynı zamanda Türkiye'nin yeni Başbakanını seçeceğiz. Bir kez daha şunun altını çizmek isterim, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz kongrelerde büyük bir disiplin içerisinde görev alan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, bütün kabinenin istifasını sunduğu iddialarının hatırlaması üzerine Çelik, "Sayın Arınç'la basın toplantısından sonra konuştum öyle bir algı oluştu. Bu bütün Bakanlar kurulu'nu kapsayan birşey değildi. Bir hükümetin başbakanı değiştiği zaman bu hükümetin bütün üyeleri otomatik olarak düşer. Sayın Erdoğan, mazbatasını alıp Cumhurbaşkanlığı görevine başlandığı zaman 61. hükümet düşer. Sayın Arınç'ın Bakanlar Kurulu'nda yeni Başbakanımızın rahat olması için ben bu görevden feragat ediyorum daha sonra Sayın Başbakan sizi de kabinede görmek istiyorum dediği zaman, ya da kendisine böyle bir şey gidecek mi bilmiyorum. Sayın Arınç tecrübesinin birikimi olarak böyle bir tavır sergilemiştir" dedi.

Davutoğlu'nun tanıtıma da ihtiyacı olmadığını anlatan Çelik, "İşin tabiatı gereği Genel Başkan adayı ile ilgili olarak tanıtıcı filminin olması, son derece nezaket gereği olan bir şeydir" diye konuştu.

Bir soru üzerine Çelik, "Biz, olağanüstü kongre olduğu için Devlet Başkanları nezdinde ciddi davet etme şeyimiz olmadı. Yabancı katılımcı dostlarımızdan da aflarını dileyeceğiz, onların konuşması olmayacak. Çok uzamaması için yabancı konuklara söz verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kabine değişikliğine ilişkin bir soru üzerine Çelik, "Şu gidecek bu kalacak gibi tahminlere saygı duyuyorum. Her sondajdan petrol çıkmıyor" şeklinde konuştu.

Çelik, "Sayın Başbakan yemin etmek üzere, hala Başbakan Resmi Gazete'de seçim sonuçlarını yayınlatmadı' diyenler var. Sayın Başbakanın adaylığı söz konusu olduğu zaman asla Cumhurbaşkanı olamaz', 'Kesinlikle Cumhurbaşkanı olamaz' dedi. Bunu eleştirenler şunu eleştirmedi, 2007'de Sayın Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı Köşkü'nü 4 ay fazladan işgal etti. Sayın Başbakanın 13 gününün hesabını yapanlar, Ahmet Necdet Sezer'i eleştirmedi. İşin sonuna gelindi, Sayın Başbakan ayın 28'inde mazbatasını alıp, yemin edip Cumhurbaşkanı olacak.

"SAYIN BAŞBAKAN SABAH AYRI, AKŞAM AYRI KARAR VERMEZ"

Yeni Adli Yıl açılışı için Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan'ın yaptığı daha önceki açıklamaların hatırlatılması üzerine Çelik, "Sayın Başbakan sabah ayrı akşam ayrı karar vermez. Sayın Başbakan 'gitmeyeceğim' dedi, demek ki gitmeyecek" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Çelik, "Kendi içlerinde neler yaşadıklarını biliyorsunuz. CHP, kadrolu muhalefet partisidir. Siz Cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz, halkın yüzde 52'sinin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı olduğu için, onun seçtiği o makamda olan insana da saygılı olacaksınız" şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir