Çelik: “Erken seçim gündemimizde yok”

Çelik: “Erken seçim gündemimizde yok”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Erken seçim gündemi bizim gündemimizde yok. Herhangi bir politik meydan okuma için gündeme getiriyorsa, bunu gündeme en son getirecek kişi Kılıçdaroğlu’dur” dedi

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan anneleri selamlayan Çelik, “Çocukları için çektikleri sıkıntıyı bütün dünya görüyor. Annelerimizin bu haykırışının toplumun geniş kesimlerinde yankı bulması son derece önemlidir. Bazı yabancı basın yayın organlarının bu annelerin duruşuna sessiz kalması dikkat çekicidir.
Böyle bir tablo karşısında vicdani bir duruş göstermesi gerekenlerin hükümeti suçlamak gibi bir gayret içerisine girmeleri bu davranışa gölge düşürücü bir yaklaşımdır. Terör örgütünün çeşitli zamanlarda o bölgenin çocuklarına dönük olarak ortaya koyduğu zulümler, kaçırmalar bilinen gerçeklerdir. Devlet bütün gücüyle bununla mücadele ediyor. Burada yapılması gereken bu vicdani duruşun yanında olmaktır. Bu annelerin ortaya koyduğu yaklaşım bütün dünya üzerinde de teröre karşı yükselen en büyük sestir. Bu mücadele saygın bir mücadeledir. Buradan Diyarbakır'daki asil ailelerimize sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yargı Reformu Paketi'nin ne zaman çıkacağı ile ilgili de bilgi veren Çelik, “Yeni döneme başladıktan sonra bu dönemin bir reform olacağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Yargı Reformu Stratejisi çalışmamız AK Parti'nin kesintisiz reform anlayışının devamı olarak gündeme gelecektir. Demokrasi, insan hakları ve adalet taleplerini dikkate alan, bunların merkezinde şekillenen bir reform olacaktır. AB kriterlerini de göz önüne alan, bu konudaki taahhütlerimizi de yerine getiren bir içerik ve kapsama sahiptir. Yargı Reformu Stratejisi de AB ile ilişkilerimizin daha güçlü bir boyuta kavuşması için pek çok maddeyi içermektedir. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nin açıklanmasından sonra Adalet Bakanlığımız mevzuatla ilgili konuları gündeme aldı. Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, adalet sisteminin daha iyi işletilmesi konusunda atılacak adımları, uygulamadan kaynaklanan sıkıntıları kaldırarak, mevzuata dayanan problemlerin gecikmeksizin halledilmesini temin ederek gerçekleştirmeye çalışıyorlar. İfade özgürlüğü, savunma hakkı, adalete erişim ile ilgili son derece şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım ortaya koyuluyor. Bu şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi, adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artırılmasını son derece güçlendirecektir. Uygulamadaki alternatif çözüm yolları da burada gündeme gelecektir. Caydırıcılık, yeni infaz yöntemi gibi konular ele alınacaktır. Yargı Reformu Stratejisi ile ilgili iç çalışmamızı bu ay içerisinde tamamlamış olacağız, Ekim ayında TBMM gündemine getirilecektir” açıklamasını yaptı.

"Erken seçim diye bir şey yok"

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çıkışına yönelik Çelik, “Erken seçim diye bir şey yok. Seçimler bitti. Milletimiz artık seçim gündeminin geride kalmasını arzu ediyordu. Vatandaşlarımızın beklentisi reformların yapılması, etrafımızdaki sorunların azaltılması ve önümüze bakacak şekilde Türkiye'nin gelişmesine imza atılması için çeşitli politikaların ortaya koyulması. Erken seçim gündemi bizim gündemimizde yok. Bunu herhangi bir politik meydan okuma gündeme getiriyorsa bunu gündeme en son getirecek kişi Kılıçdaroğlu'dur. Hükümet gündemine hakimdir. Türkiye dirayetle yönetilmektedir. Hepimizin patronu vatandaştır, vatandaş seçim istemiyor. Türkiye'nin gündeminde seçim yok, herkes önüne bakıyor. AK Parti'nin gündeminde seçim diye bir konu yoktur. Mesela diyerekten bile gündeme gelen bir konu değildir” açıklamasını yaptı.

"Adalet Bakanlığı, FETÖ ile mücadelede kilit bakanlıklardan bir tanesidir"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" çıkışına yönelik Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Adalet Bakanlığı, FETÖ ile mücadele konusunda kilit bakanlıklardan bir tanesidir. FETÖ en çok orada yapılanmıştı ve oradan Türkiye'deki pek çok yanlış işi gerçekleştirmişti. Sayın Bakanımız da Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda FETÖ ile güçlü bir şekilde mücadele ediyorlar. Bununla ilgili bir zaaf varmış veya kasten bu mücadelede eksiklik varmış gibi bir takım yorumlar çıkıncı Sayın Bakanın öyle bir cevap verdiğini görüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir