Çelenk Polemiğine Köse’den Sert Yanıt

Çelenk Polemiğine Köse’den Sert Yanıt
10 Kasım Atatürk’ü anma Törenlerinin ardından yaşanan çelenk Polemiğine Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse Yanıt verdi. Köse, ““Yanlışlar silsilesini düzeltecek olan ben değilim” dedi

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba’da geçtiğimiz Cumartesi günü 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 74. Yılı dolayısıyla düzenlenen törenlerde meydana gelen hadisede Muhalefet Partileri Atatürk anıtına çelenk koymuş fakat iktidar partisi AK Parti adına anıta çelenk konulmamıştı. Bunun üzerine başlayan tartışmalarda CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, “kral çıplak” demişti.

CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar’ın iddialarına AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse’den sert yanıt verdi. Köse, “Bürokratik yanlışlar silsilesini düzeltecek olan ben değilim” dedi. Köse, tören ve bayram yönetmeliklerinin değiştiğini belirttiği açıklamalarında, “Tören ve bayram yönetmeliklerini tam olarak idrak etmeden insanların bizleri eleştirmeleri yanlıştır. Önce yönetmelikler tam olarak anlaşılsın hatayı biz mi yaptık yoksa bize laf atanlar mı ona baksınlar” dedi

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, “Bizlere Atatürkçülük yönünde eleştiride bulunan acaba Belediye Meydanı’ndan sonra Cemil Şensoy Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine neden katılmadılar. Şehir dışında olduğum için ben programda yoktum ama ilçe teşkilatından Parti temsilcileri oradaydılar. Ama ne yazıkki bizi eleştirenler orada değillerdi.”

Köse açıklamalarının devamında, “Atatürkçülük demek anıta çelenk sunup Cemil Şensoy'daki etkinliği es geçmek değildir. Çelenk sunumu insiyatife bırakılmıştır. CHP bu insiyatifi çelenk sunma şeklinde kullanmış, AK Parti kullanmamıştır. Önemli olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkma adına bu ülkeye hizmet etmektir. AK Parti'de 10 yıllık iktidarında bu ideal uğruna hareket etmektedir ve bundan sonrada etmeye devam edecektir. AK Parti hedefi 2023 olarak belirlemiştir. Son olarak şunu söylemek isterim ki Atatürk sadece CHP'lilerin değil bu milletin ortak değeridir.” diyerek sert bir dille muhalefet partilerini eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber