Çayda yeni bir zam yolda mı?

Çayda yeni bir zam yolda mı?
Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, kuru çayda yeni bir zam gelmesi halinde çay fiyatlarında yeniden artış yapacaklarına değindi

Dolar kurunun günden güne artması ile birlikte tüm ürünlere zam gelirken kuru çayda yaşanan fiyat artışı gündem oldu. Kuru çayın fiyatının artmasıyla birlikte, kıraathanelerde satılan çay fiyatları da artış yaşanmakta. Kuru çaya yeni bir zam beklendiği konusunda konuşan Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, olası bir zam durumunda esnafın kalkınabilmesi için çay fiyatlarına yeni tarife uygulanacağını belirtti.

“Fiyatlarda yine zam olursa, biz de arttıracağız”
Artan fiyatlar sonrası yaptıkları zamlardan kendilerinin de memnun olmadığını dile getiren Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, “Tabi ki kuru çayda devletin vermiş olduğu bir fiyattan dolayı köylüye, fabrikaya, tedarikçiye derken birde asgari ücrete zam olayından ötürü 70’e 80’e aldığımız çay paketini şimdi 140’a alıyoruz. 4 TL’ye sattığımız çayı 5 TL yaptık. Fiyatı arttırmayalım dedik arkadaşların çoğu zarar ediyor. Çünkü 300 TL’ye çalışmaya adam bulamıyoruz. Haziran’ın 1’inden beri çay fiyatlarımız 5 TL. Arkadaşlarımıza tarife dağıtmaya devam ediyoruz. Çaylarınızı 5 TL yapın çünkü hala artış devam edecek. O çayı yapacak personel lazım. En düşük kahvede 2 kişi çalışıyor. Bu mesleği sevdiğimiz için idare etmeye çalışıyoruz. Eğer biz çaylara zam yapmazsak giderlerimizi karşılayamayız. Fiyatlarda yine zam olursa biz de arttıracağız mecburen. Biz de zam yapmaktan memnun değiliz. Bu sektörde dönmek için ister istemez zam gelirse biz de zam yapmak zorundayız. Biz millet olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Her yokuşun bir düzlüğü vardır. Ancak, gelecek yeni bir zam sonrasında çay fiyatımız 7 TL’den aşağıda olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Başkan Çalışkan, oda üyelerinin su faturalarında düzenleme istemelerinin üzerine SASKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapacaklarına da değindi.

HABER: Emine TEMİZ YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber