Çarşı Pazar “Yangın” Yeri

Çarşı Pazar “Yangın” Yeri
Çarşamba ilçesinde tezgah açan pazar esnafı, son zamanlarda mazota ve gübreye sık sık gelen zamlardan dolayı sebze ve meyve fiyatlarının etkilendiğini aktardı

Çarşamba ilçesinde her hafta Çarşamba günü Kapalı Pazaryeri’nde tezgah açan pazar esnafı, “Mazottan dolayı satışlar çok kötü. Alım gücü az. Maliyet yüksek. ” diyerek alım gücünün az olduğunu ifade ettiler.

untitled-4.jpg

“Maaşın yarısı pazarda”
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yanında bulunan Kapalı Pazar yerinde her hafta Çarşamba günü tezgah açan Pazar esnafı, “Ürünleri verdiğimiz fiyatlara alamıyoruz. Fiyatlar yerinde durmuyor” diyerek satışların eskiye nazaran hareketli olmadığını vurgulayarak, “Satışlar çok kötü çünkü vatandaşın alım gücü yok her şey pahalı. Bu şekilde gidersek bu fiyatlar daha çok artar. Vatandaşın çoğu emekli olduğu için alım gücü az. Yerli sebzeler çıktı ama yinede fiyatlar pahalı. Vatandaş ister ki hep ucuz olsun ama maliyet yüksek. Mesela mazotun, gübrenin yüksek fiyatta olmasından bizde mecbur fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Fiyatlar normal ama vatandaşa pahalı geliyor. Müşteri memnun değil. Satışlar pahalı geliyor alamıyorlar. Ürünleri verdiğimiz fiyatlara alamıyoruz. Fiyatlar yerinde durmuyor. Sebze meyveler az olduğundan fiyatlar pahalı biraz. Satışlar durgun müşteri de haklı. Satışlarımız iyi değil her şeye zam yapıyorlar ama çiftçiye bir yardım yok. 20 TL’ye biber satıyoruz 30 TL’ye mazot alıyoruz. Müşteriler emekli maaşını çekip yarısını pazarda bırakıyorlar nasıl olacak bu iş. Piyasayı kimse gezmiyor. Genç çiftçi diye bir şey kalmadı. Ürünler pahalı ama müşteri mecbur alıyor.” Şeklinde konuştu.untitled-3.jpg​​​​​​​

“50 senelik zammı 1 senede yaptılar”
Pazar yerinde alışveriş yapan müşteriler ise sık sık gelen zamlardan şikayetçi olduklarını dile getirerek, “Fiyatlardan memnun değiliz. 2 senelik, 20 senelik, 50 senelik zammı 1 senede yaptılar. Geçinemiyoruz kredi kartına yükleniyoruz. Tabii ki ülkemiz zor durumda, bir süre zorluk çekeceğiz ama sonuç olarak alamıyoruz fiyatlar çok pahalı geliyor.” İfadelerini kullandı.

untitled-2.jpg​​​​​​​n Ayrıca bu hafta Pazar tezgahındaki ürün fiyatların ise şu şekilde; Domates 20 TL, salatalık 10 TL, fasulye 20 TL, üzüm 40 TL, patlıcan 10 TL, biber 15 TL.

HABER: Furkan ÖZTÜRK – Rabia Miray ŞEN – Berat GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir