Çarşamba'ya "Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi"

Çarşambaya Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi
Basın İlan Kurumu Samsun Müdürü Mustafa Bayraktar'ın geçtiğimiz günlerde Samsun' da yayımlanan yerel bir gazetede yaptığı açıklama Çarşamba'da dikkat çekti. Bayraktar'ın Çarşamba için "Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi" önerisi ilçede heyecan yarattı

Basın İlan Kurumu Samsun Müdürü Mustafa Bayraktar, Samsun ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Bayraktar, Samsun’un yeni vizyonunun 2019 olması gerektiğinin altını çizdiği açıklamalarında, Samsun Geleceği, Basın ilan kurumu gerçekten adaletli mi?, Yerel basın için neler söylersiniz?, Daha önce gündeme getirdiğiniz projeleriniz var bahseder misiniz?, Samsun, Rusya pazarı etkili olur mu?, Geleneksel aile yapısı için neler söyleyebilirsiniz?, Ulusal engelliler çalıştayı yapılacak bu konuda ne düşünüyorsunuz?, Ahlaki yönde yaşanan erozyon var ne dersiniz?, Samsun için en önemli proje ne olabilir?, Okumanın öneminden bahsediyorsunuz peki nasıl olacak, Samsun spor için görüşleriniz? ve Siyasete girip girmeyeceği sorularına verdiği cevapların yanı  sıra Çarşamba'yı da yakından ilgilendiren Tematik Üniversite olarak hayal edilmesi gereken proje olarak dillendirdiği Çarşamba için "Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi" önerisi ilçede heyecan yaratmaya yetti.

Geçtiğimiz yıllarda Bafra'ya Kızılırmak, Çarşamba'ya Yeşilırmak Üniversitesi kurulması gerektiğini Milletvekillerinin belirtmesine rağmen en dikkat çeken ve değerlendirmesi ön plana alınabilecek olan Çarşamba Yeşilırmak Üniversitesi kaçırılmayacak fırsat oalrak değerlendirilmeye başladı. Dünya da bilindiği kadarı ile bu güne kadar "Su ve Deniz " Üniversite olmamasının yanı sıra dünyada da ilk olmasının bölgemizin doğal kaynaklarının araştırılması ve kullanımı ile eğitimi noktasında geleceğin yıldızı parlayacak projesi olarak heyecan yarattı.

Açıklamalarında, geleceğin eğitim şehri olmaması için hiç bir nedenin olmadığını, Samsun için çok sayıda projeler üretilebileceğine değinen BİK Samsun İl Müdürü Bayraktar yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi. Bayraktar, "Gelecekte Samsun eğitim şehri neden olmasın? Olmaması için hiçbir neden yok. Hatta fazlası var eksiği yok. Doğru zamanda doğru projelere yönelinildiğinde emin olun uzak değil. Samsun’da Çin Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı ile birlikte Kafkas Dilleri Kültür merkezi açılmalı. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun OMÜ’ deki konuşmasında dile getirdiği Çin’in önemi her yıl artarak devam ediyor. Bizi mutlu eden sayın başbakanımızın bahsettiği konuların birçoğunun tarafımızdan paylaşılması ve daha önce gündeme getirilmesidir. Demek ki doğru tek ve biz de doğru yoldayız" dedi.

hgjhukl.jpg

Samsun eğitim üssü haline getirilmeli. İki tane tematik üniversite açılmalı ifadeleri ile dikkatleri üzerine çeken Bayraktar, "Samsun' da Kızılırmak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi açılmalıdır. Önce bölgenin sonra ülkenin daha sonra da dünyanın bu alanlarda yaşanabilecek olan gelişme ve değişmeleri yerinde inceleyen ve geleceğe yön verecek projeler üretecek önemli merkezlerinden biri olacak üniversite olacaktır. İkincisi Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi. Yeşilırmak, Kızılırmak yüzlerce deresi, gölü ve Karadeniz’i ile suyun gelecek yüzyıl da ki önemi ile deniz ve deniz ürünleri dikkate alınarak yapılanacak. Ağabey rolünde olacak olan OMÜ, bütün bölümlerinin eksiği giderilip desteklenecek. Açılacak olan iki tematik üniversite ile atılacak adım ülkemiz adına ilk olacak ve bunun için her şey hazır. Tabi, Samsunumuza sağlayacağı katma değerle birlikte binlerce insana iş kapısı aralaması da işsizlik sorununu önemli ölçüde çözecektir" açıklamaları Samsun Milletvekilleri için TBMM gündemine taşınması gereken en büyük projelerden birisi olmaya namzet ve kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir öneri olarak ilçede ki bazı kesimlerin heyecanlanmasına ve neden olmasın sorularının gündeme gelmesine neden olduğu belirtiliyor.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber