Çarşamba’ya kan alma noktası!

Çarşamba’ya kan alma noktası!
Çarşamba ilçesinde Kan Alma Birimi açılış töreni düzenlendi.

Çarşamba ilçesi Abdullahpaşa Meydanı’nda, kısa süre önce Kan Alma Birimi için çalışmalar başlatılmıştı. Kısa süre içinde halka hizmet verme aşamasına getirilen birim, düzenlenen açılış töreni ile kan almaya başladı.

Ülkede Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde Türk Kızılay tarafından yürütülen ‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’ ile halkın kan temin etme noktasında yaşadığı sıkıntılara son vermek amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda halkın kolay ulaşabileceği ve konforlu bir şekilde kan bağışı yapabilecekleri birimler oluşturmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Çarşamba ilçesine de Kan Alma Birimi kuruldu.

“Mahcup olmayacağımıza inandığımız bir yapıyı hizmete açıyoruz”
Çarşamba ilçesinde yapılan kan bağışlarının şenlik havasında geçtiğini belirten Kızılay Çarşamba İlçe Başkanı Uğur Gökçe, “İlçemizde bu güzel yapının kurulması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çarşamba’da kan bağışını şenlik havasında, rekorlar kırarak gerçekleştiriyoruz. Kalıcı olacağını düşündüğümüz ve mahcup olmayacağımıza inandığımız bir yapıyı hizmete açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

“Kimyasal bir taklidi yok”
Kendilerinin gönüllü teşkilatı olduğundan bahseden Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu, “Bize verilen görevleri yapmaya çalışan, toplumdaki ihtiyaç olan noktalara dokunmaya çalışan, hizmet bekleyen herkese koşan gönüllü teşkilatıyız. Kan, özel bir yapı. Kimyasal bir taklidi yok. Birisine kan ihtiyacı varsa, sadece başka bir insandan alınıp verilecek şekilde oluyor. İnşallah bu birimimiz ile beraber bir çok insana hayat oluruz.” Şeklinde konuştu.

“Diğer içlerinden daha fazla kan bağışı yaptığını görüyoruz”
Samsun’un ilçelerinde en çok Çarşamba ilçesinde fazla bağış yapıldığını dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba ilçemiz, Samsun’un diğer içlerinden daha fazla kan bağışı yaptığını görüyoruz. Burada verdiğimiz kan sadece Samsun’da kullanılmıyor. Ülkenin neresinde ihtiyaç varsa oraya cevap veriyor. Kan bağışı yapan vatandaşlarımıza ve görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” Cümlelerini kullandı.

“Türk Kızılay’ı bizi her yerde gururlandıran bir teşkilattır”
Kan bağış noktasında her seferinde rekor kırma konusunda emeği geçen Çarşamba halkına teşekkür eden Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, “Çarşamba halkına teşekkür ediyorum. Üzerlerine düşen görevi her zaman yaptılar yapmaya da devam ediyor. Türk Kızılay’ı bizi her yerde temsil edip gururlandıran bir teşkilattır.” Diye konuştu.

Programa, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu, Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Uğur Sezgin, Türk Kızılay Çarşamba İlçe Başkanı Uğur Gökçe, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti ve STK temsilcileri, idari kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Düzenlenen açılış töreninde, Kan Alma Birimi hakkında konuşmaların yapılmasının ardından ödül törenine geçildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde Çarşamba ilçesinde en çok kan bağışı yapan vatandaşlara, il ve ilçe protokolü tarafından altın, gümüş ve bronz madalya ödülü verildi. Akabinde açılış kurdelesini keserek fidan dikimine geçildi.

Düzenlenen program fidan dikimi sonrası ikramlıkların dağıtılması ile son buldu.

HABER: Ünal Daldal

Çarşamba’ya kan alma noktası!

Çarşamba’ya kan alma noktası!

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber