Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşamba’ya gelin, pişman olmayacaksınız?

Çarşamba’ya gelin, pişman olmayacaksınız?

 

Hukuk Fakültemiz eğitime başlayacaktı ya!.

O haberimizin hemen akabinde Samsun OMÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin Hukuk Mücadelesine girdikleri ve Çarşamba’ya gelmek istemediklerini yazmıştık.

Bu mücadelede haklıda olabilirler, haksızda.

Eğitimde okul nerede ise oraya öğrenci gitmek zorundadır.

Ama elbette ki eğitime başladıkları okul ile yeni gidecekleri okul ya daha iyi ve modern olmalı ya da dengi olma şartı ile.

Şimdi merak ediyorum.

Yıllar önce yapılmış Hukuk Fakültesi binası mı, yoksa yep yeni son modern sistemle donatılmış okul mu daha iyidir?.

Sonra Çarşamba’ da ev mi bitti, ne aranır.

Bu yönde yaptığımız haber ve köşe yazısından sonra çok mail, telefon ve tebrik, teşekkür telefonları aldık.

Bizim ne öğrencilerin mahkemeye gitmesini, haklarını aramasını yadırgadık, ne de kararlarına ve düşüncelerine ipotek koymanın heyecanını yaşadık.

Bizim amacımız Çarşamba’nın artık değiştiğini, modernleşmeye doğru hızlı adımlarla gittiğimizi anlatmak istedik.

Gelen yorumların çoğu bu öğrenciler Çarşamba’ya gelsinler hayran kalacaklar diyerek tavsiyelerde bulundular.

Bakın başka bir yorumda ise; “Evet bu öğrenciler Çarşamba ya gelmek istemiyorlar ve bunun için dava açmışlar inşallah sorun sadece budur yargı bu sorunu çözer.Geldiklerinde de sosyal aktiviteyi görürler ancak bi sinemamız olsa bende memnun olurum..... “

Bir başka yorumlarda ise; Arkadaşlar Çarşamba’yı gördünüz mü hiç bi gelin gezin. Fakülte binasını görün mahkemeden dilekçelerinizi geri alırsınız.

-Üniversiteli olmak ve kültür noktasında birikim kazanmak bulunduğun yerin kampus olmasından geçmez. Bu anlamda çarşamba güzelliği ve yeni oluşumuyla birçok üniversite şehrinden daha güzel ve daha sosyal… Çarşamba bırak bir hukuk fakültesini çok daha fazla sayıda fakülte ve birimlerini barındıracak sosyalite ve kaliteye sahiptir... OMÜ yetkililerin ve hukukçuların çarşambaya çok daha güzel gözle bakmalarını istirham ediyorum.

Ve daha çok yorum ve telefonlar ile teşekkürler ve destekler geldi.

Sonuç olarak; Çarşamba Hukuk Fakültesine gelmeyi istememek bana göre daha başka nedenlerden oluyor. Ne siyasi ne de dile getirilen diğer bahanelerden geçiyor. Bana göre bu kararlarını bu öğrenciler yeniden gözden geçirmelidir.

Ayrıca bakın onların sayesinde SİNEMA gibi eksiklerde ortaya çıktı. Bunlar da Çarşambanın eksiklerini ortaya koymuş oldular ki onlarla çok şeyde hızlı bir şekilde gelişecektir.

Ayrıca Kırklareli Babaeski gibi bir ilçeyi kimse bilmez, adını bile fazla bilmez.  Orası daha fazla modern ve Avrupalı düşünceye sahip bir ilçe olmasına rağmen Fakültenin gelmesine tepki gösterilmişti. Ancak o yıllarda oraya gelen öğrenciler İstanbul ve diğer illerde ki okullarından daha memnun ve mutlu olduklarını beyan etmeye başladılar. Bu gün Çarşamba Hukuk Fakültesi de aynısı olacaktır.

Bir ilçe veya ilin gelişmesi o bölgede ki eğitim kalitesi, tesisleri ve insanların karşılıklı anlayışı ve sevgi saygısı ile ortaya çıkar.

Biz bu konu da daha fazla yoruma girmeyeceğiz.

Biz diyoruz ki;

Bu Hukuk Öğrencilerimize,Çarşamba’ya gelin, pişman olmayacaksınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR