ÇARŞAMBA’YA DOĞAL YAŞAM PARKI

ÇARŞAMBA’YA DOĞAL YAŞAM PARKI
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ekim ayı meclis toplantısında Yeşilırmak Su Sporları Merkezi Ve Doğal Yaşam Parkı Projesi’ni meclis üyelerine tanıttı.

 

Çarşamba şehir merkezine 4 km mesafede Yeşilırmak kıyısında HES civarında 400 dönüm alan Adapark çalışmasının 2. etabını kapsayacak şekilde projelendiriliyor. İlave alanlarla birlikte 600 dönüme çıkarılması hedeflenen çalışma ile, bölgenin en geniş sosyal alanı Çarşamba ilçesinde kuruluyor. Alan, Maliye Bakanlığı’ndan Çarşamba Belediyesi’ne tahsis edildi.
Bölgenin en büyük doğal yaşam parkını Çarşamba’da hayata geçireceklerini açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Yeşilırmak kıyısında şehir merkezinde gezi ve yürüyüş yapan hemşehrilerimiz Adapark üzerinden güneye doğru devam edebilecek. Adapark’ın devamında 600 dönümü kapsayan çalışma ile ilçemiz, Yeşilırmak kıyısında piknik, spor, gezi, eğlence, dinlenme ve ekolojik yaşam alanları gibi her türlü sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği bir alana kavuşacaklar. Bölgenin coğrafi konumu itibariyle de doğa sporları olan trekking, ATV, dağ yürüyüşü, kampçılık, gibi kullanımları da halkımızın hizmetine sunacağız. Şehrimize ve bölgemize büyük ölçüde sosyal ve ekonomik fayda sağlayacak bu çalışma ile her yaştan insanımızı sporla ve doğa ile buluşturacağız. Ayrıca ilçemizin tarihi yapılarını da kapsayacak olan doğa ve inanç turizmi ile bölgemizin turizmine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
carsamba’ya-dogal-yasam-parki.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber