Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşambaspor ve Samsunspor...

Çarşambaspor ve Samsunspor...

Bu iki kulüp son yıllarda çekmediği kadar çile çekti, çekmeye devam ediyor. Çarşambaspor'u Çarşambaspor yapan Ahmet Menteşoğlu, Samsunspor'u Samsunspor yapansa Hasbi Ağa...

Yani iki kardeşten rahmetli Hasbi Ağa Samsunspor'u, Kardeşi Ahmet Menteşoğlu ise Çarşambaspor'un takımlarının armasını marka yapmış, kırmızı beyaz ve yeşil beyaz arma sevdasını bu şehrin kalbine kazımışlardır. Onlardan sonra kim geldi ise kulüpleri ayakta tutamamış, her gelen koltuk, makam için gelmiş olsalar gerek ki her gelen kulüpte kalan son kırıntıları da harcamışlardır. Hepsi gündelik başarılarla atımlık barutlarıyla günü kurtardıkları için bu günlere gelinmiştir. 

Samsunspor'un dün birlikte mücadele verdiği, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlar aynı ligte devam ederken, Kırmızı Beyaz kulübümüz alt lig de (ligin adını yazmayı bile istemiyorum) düşmemek için tutunmaya çalışıyor.

Diğer takımımız Çarşambaspor ise o yıllarda birinci ligin kapısından dönmüş (hatta dönmek zorunda bırakılmış) bir kulüp iken, bu gün BAL Liginde, adeta birilerinin oyuncağı haline gelmiş durumdadır. Her gelen bu kulüplerle istediği gibi oynamış, oynamaya devam ediyor. O nedenledir ki kulüp oyuncuları da kulüpte oynayamıyor. Böylelikle de sahada başarı hayalden öte gitmiyor.

Asıl sorun ortada; Her iki kulübün de başında Menteşoğlu Kardeşler gibi yöneticiler YOK...

Çarşambaspor ve Samsunspor' a Menteşoğlu kardeşlerden sonra en büyük desteği taraftarların verdiğini kimse inkar edemez. O taraftarlar yıllardır sevdalarını yüreklerinden hiç lig düşürmemiş, alt lig, üst lig, yağmur- çamur demeden nefeslerinin sonuna kadar haykırarak tribünlerde takımlarını yalnız bırakmamaktadırlar.

Her iki kulübün taraftarları kulüplerini, takımlarını takım ligden düşse de gönüllerinde hep şampiyon görmekte, sevdalarını yüreklerinin içine kazımaktadırlar. Çünkü onlar kulüplerini, armalarını karşılıksız sevmiş, sahiplenmişlerdir.

Ancak özellikle iki kulübün Yöneticileri aynı vefayı hemen hiç bir dönem göstermemişler ve gelinen süreçte Samsunspor' da armaya, formaya oynamayan, mücadele veremeyen topçusu, antrenörü, çıkarına yöneticilik yapan Başkanı, yöneticisi çıkar sermayeleri kalmayınca; arma- forma- vefa demeden gemiyi teker teker arkalarına bakmadan terk ediyor kaçıyor.(lar)

Hasbi Ağa'dan sonra Samsunspor' da, Ahmet Menteşoğlu'dan sonra Çarşambaspor' da kafa yapısı hep aynı. Günü kurtarmak.  Hiç birisinde ne armanın, ne formanın VEFASI DA SEVDASI DA YOK.  Varsa yoksa para, para, para...

Ve gelinen süreçte hem Samsunspor, Çarşambaspor Hasbi ve Ahmet Menteşoğlu gibi başkanlar bulmadıkça, bu sahte sevdalılar kulüplerin yakasını bırakmadıkça üzülerek belirteyim ki ayağa kalkamayacaktır.

Ve her zaman olduğu gibi; Samsunspor' a sahip çıkan yine vefakar taraftarı ve Samsunspor'u sahiplenen olmuştur. Kulübü yıllardır borç batağına sokanlar birer birer gemiyi terk ederken kendisini mecbur hisseden sorumluluk hissinden başka hiç bir sıkıntısı olmayan Samsun Valisi Osman Kaymak takıma sahip çıkmıştır. Sahip çıkmaya devam etmektedir.

Vali Osman Kaymak Samsunspor için yardım kampanyası başlatmış, kampanyaya taraftarlar da dahil olmuş, onlarda kendilerince çözüm yolları bulmuşlardır.  İşte o çözüm yolu bulan Çarşambaspor Taraftarlar Kulübü Onursal Başkanı Uğur Çapkın ve arkadaşları, dün ilçe de tarihi köprü üzerinde stant açtılar.

Tarihi Köprü başına Samsunspor armalı ürünleri sergileyerek yardım amaçlı satış yaparak, Kırmızı beyaz kulüplerine ellerinden gelenden fazlasını yapmaya devam ettiler.

Kısacası; Samsunspor ve Çarşambaspor takımlarına Menteşoğlu gibi yeni başkan, vefakar, arma sevdalısı iş adamları bulunmadıkça, iki tarihi ve güzide kulübümüz göz göre göre yok olacak. Bazılarının isteği bu olsa da Samsunspor ve Çarşambaspor takımları ebediyete kadar dimdik taraftarı ve vefakar insanları ile ihanet edenlere inat mücadelesine devam edecektir.

Bu vesile ile bir kere daha başta Hasbi Ağa olmak üzere Menteşoğlu Kardeşlere  Allah' tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum.  Menteşoğlu kardeşler gibi Adam gibi adamlar kulübün başına yeniden gelinceye kadar Samsun'lular Samsunspor ve Çarşambaspor  takımlarınıza sahip çıkın.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi