Çarşambaspor İlk Devreyi Bitirdi…

Çarşambaspor İlk Devreyi Bitirdi…
Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta oynayan Çarşambaspor, ligin ilk devresini 5. sırada tamamlayarak Lig de 5 haftalık bir araya girdi. İkinci yarıya köklü değişiklikler ve yeni transferlerle girileceği iddia ediliyor

BAL ın son hafta maçında Çorum 1 No’lu Suni Çim Sahada rakibi Ulukavakspor ile 1-1’lik skorla berabere kalan Çarşambaspor maç sonunda hanesine 1 puan yazdırabildi. Fatsa ve Yeni Amasyaspor maçlarından aldığı galibiyetle kendine gelen Yeşil-Beyaz’lı ekip deplasmandan 1 puanla dönmesi büyük bir fırsatı tepmesine neden oldu.  14 Eylül tarihinden ilk karşılaşmasına çıkan Çarşambaspor, çıktığı 13 maçtan 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 5 beraberlik sonucu aldı. Lig başında kendi sahasında Kastamonuspor’u ağırlayan Çarşambaspor 3-2’lik aldığı skorla lige galibiyetle başlangıç yapmıştı.

TARKAN DEMİRHAN’IN İSTİFASI
Takımın başında ki Teknik Direktör Tarkan Demirhan ile 5 maça çıkan ilçemiz temsilcisi 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Alınan kritik sonuçların ardından görevine devam edemeyeceğini açıklayan Teknik Adam Tarkan Demirhan, istifasını sundu ve takımla olan ilişiğini kesti. Demirhan’ın istifasından öncede yine istifa isteğini yönetime sunduğu fakat yönetimin kabul etmediği, görevinin başında devam etmesi gerektiği söylenilmişti. Tarkan Demirhan şuanda ligde 7. Sırada bulunan Karabük Temsilcisi Yenicespor maçından alınan beraberliğin ardından istifasını sunarak takımla yollarını ayırdı. İstifanın nedeninde alınan sonuçlar ve yaşanılan olaylar büyük rol oynadı.

OLAYLI TURHAL MAÇI!
Yaşanılan bu gelişmelerin beraberinde Tarkan Demirhan nezaretinde ki Yeşil-Beyazlı ekip ligin 4. Haftasında sahasında Turhalspor’u konuk etti. Maçın 0-0 bitmesiyle birlikte futbolcular maç anında yaşanılan pozisyonlara itiraz etmek amacıyla hakem Onur Bingöl’ün yanına koştu. Bitiş düdüğü ile birlikte hakem Bingöl’ün yanına giden futbolcu Yılmaz Ersoy itirazlarda bulundu. Hakemle konuşan Yılmaz Ersoy, takım arkadaşı Barış Bozkurt’tan inanılmaz bir tepki aldı. Hakeme itiraz ettiği gerekçesiyle Barış Bozkurt takım arkadaşını sahanın ortasında tekme tokat saldırdı. Saldırı sonrası genç futbolcu Yılmaz’a taraftar sahip çıkarken, Barış Bozkurt’a büyük tepki gösterdi.

YÖNETİM’DEN JET KARAR!
Tepkilerin ardından Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım yaptığı açıklamayla kulübe zarar veren oyuncuları kulüpte tutmayacaklarını ifade etmişti. Yıldırım, “Bizler Çarşambaspor’un menfaatleri doğrultusunda çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her şeyimizi ortaya koyduk. Turhal spor maçının ardından yaşanılan talihsiz olayı hayretle izledik. Saha içinde ve Çarşamba spor taraftarları önünde arkadaşına saldıran, hakaret eden Barış Bozkurt’u kadro dışı bıraktık. Çarşamba spor Kulübü’ne yakışmayan hiçbir futbolcuyu burada tutamayız. Aynı zamanda sezon başında büyük umutlarla takımın kalesini emanet ettiğimiz Mutlu’nun yaptığı sorumsuz hareketlerinden dolayı kadro dışı kalmıştır. Kaleci Mutlu kulübü Çarşambaspor’un haberi olmadan plaj takımı ile maça çıkması bardağı taşıran son damlaydı. Çarşambaspor’da Barış ve Mutlu’nun takımla ilişiği kalmamıştır” sözleriyle takımda alınan kararı paylaşmıştı.

AKKAYA İLE GELEN GALİBİYET
Ligin 6. Haftasında Teknik Adam değişikliğine giden Çarşambaspor yönetimi takımda önceden görev yapmış, tanınan isim Birol Akkaya ile anlaşmaya vardı. Sinopspor maçıyla 2014-2015 yılında ligde ki ilk maçına çıkacak olan Birol Akkaya, maç öncesi yaptığı açıklamada, Sinop maçında 3 puanı alacak olan takım biz olacağız dedi ve maçtan 2-0’lık aldığı galibiyetle 3 puanı kazandı.

Çarşambaspor’da yeni bir hava katan teknik direktör Birol Akkaya, Sinop maçının ardından futbolcularla olan organizesi farklı bir galibiyet daha getirdi. Ordu deplasmanına giden Yeşil-Beyazlı takım Rakip takım Güzelorduspor’u 6-1’lik skorla farklı bir şekilde yendi. Deplasmanda oynadığı maçtan 6 golle dönen Çarşambaspor’un taraftarı takımı aldığı galibiyetten dolayı tebrik etti.

Üst üste aldığı galibiyetlerin ardından seriyi yakalamak isteyen Çarşambaspor Teknik heyeti ve taraftarlar sahasında Bartınspor’u konuk etti. İstenilen performansı veren futbolcular bir türlü 3 puanı getirecek golü bulamadı. Maçta 1-1’lik skordan daha çok Hakem Fatih Kömel’in kararları konuşuldu. Kömel’in isteksiz ve yerinde olmayan kararları maçın 1 puanla bitmesine neden olmuştu.

BAFRA VE LADİK 5 PUANI YEDİ
Bartın maçının ardından deplasmanda Bafraspor ile karşılaşan Çarşambaspor bu maçtan 1 puan çıkartabildi. Çekişmeli geçen maç 1-1 biterken Yeşil-Beyazlılar gittiği deplasmandan 1 puanla ayrılabildi. Bafra maçından sonra Ladiği sahasında ağırlayan temsilcimiz 1-0 yenildi. Ladik maçında hemen hemen 90 dakika gol yememek için çaba gösteren futbolcular isteklerini başaramadı ve son dakikalarda gelen golle 3 puandan oldu. Bu iki maç Çarşambaspor’a Bölgesel Amatör Lig’de önemli puan kayıpları yaşattı.

KRİTİK OYUN!
Üst üste iki hafta puan kaybı yaşayan Çarşambaspor deplasmana gittiği Fatsa maçından 3 puanla dönmeye kararlıydı. Fatsa deplasmanında etkili oynanan oyun ve istenilen galibiyet 3 puanı getirdi. Çarşambasor maçı öncesi son beş maçını mağlubiyetle bitiren Fatsa Belediyespor, Ali Ömür’ün maçın 47. Dakikasında penaltı golü bir mağlubiyet daha getirdi. Maç sonrası takımın üzerindeki ölü toprağını attıklarını ifade eden Teknik Direktör Birol Akkaya, şampiyonluk yolunda ilerlediklerini, puan kaybının yaşanmaması gerektiğini ifade etmişti.

ZORU BAŞARAN ÇARŞAMBA
Ligde 12. Haftaya girilirken zorlu bir maça çıkan Çarşambaspor Bölgesel Amatör Lig 5. Grubun ikincisi Yeni Amasyaspor’u sahasında konuk etti. Zorlu rakiplerden biri olan Yeni Amasyaspor maçı öncesi teknik direktör Birol Akkaya, yaptığı açıklamasında ‘Amasya Geçilecek’ ifadeleriyle isteklerinin 3 puan olduğunu belirtmişti. Maç gününde futbolcuların oyunu ve alınan 2-1’lik skor 3 puanı hanemize yazdırmamızı sağladı. Alınan bu galibiyetle birlikte Yeşil-Beyazlılar puanını 19’a çıkartarak 5. Sırada ki yerine geçmişti. Maç sonrası futbolcular, teknik heyet ve yönetim 3 puanın sevincini taraftarlarla paylaşmış, sahada büyük bir sevinç yaşamıştı.

YİNE BERABERLİK…
Ligin ilk devresinin son maçında Ulukavakspor ile karşılaşan Çarşambaspor çıktığı maçtan 1-1’lik skorla ayrılarak şampiyonluk yolunda ki yakaladığı bir fırsatı tepmiş oldu. Alınan beraberlikle temsilcimiz beraberlik sayısını 5’e çıkartarak 20 puana ulaşmış oldu.

İLK YARI GOL BULAMIYORUZ
Çıktığı 13 maçta belirgin bir istatistik gözlerden kaçmıyor. Yeşil-Beyazlılar oynadığı maçlarda ilk yarıda gol bulma şansı daha az oluyor. Ekibimizin 13 maçın ilk yarısında bulduğu gol sayısı 7. Yakaladığımız toplam gol sayısı da 21.

EN AZ MAĞLUBİYET
Ligde oynanılan maçlardan en az mağlup ayrılan takım Kastamonuspor. Kastamonuspor’un 1 mağlubiyeti bulunuyor. Kastamonu ekibi Çarşambaspor’dan aldığı yenilginin ardından hiçbir maçı kaybetmedi.

KAÇ GOL ATTIK? KAÇ GOL YEDİK
Çıktığımız maçlarda 21 gol bulurken, kalemizde 13 gol görerek ligde form sıralamasında orta sıralarda yer almakta.
 

İKİNCİ DEVRE NE OLUR?
2014-2015 sezonundan Şampiyonluk isteyen Çarşambaspor, ligin ikinci devresinde daha sıkı bir tempoda çalışmalı. Ligde şuanda 5. Sırada bulunan temsilcimiz için işler pek kolay değil. İkinci devrenin ilk maçında Lider Kastamonu spor ile karşılaşacak olan Çarşambaspor deplasmanda lidere 2. Mağlubiyetini yaşatmalı. Birinci ile arasında 12 puan Çarşambaspor arada ki puan farkını kapatabilirse büyük iddia taşıyabilecek bir nitelikte. 18 Ocak 2015 günü lidere konuk olacak ekibimiz puan ve puanlarla dönmeli.
HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber