Çarşambaspor dillendirdi, FEDERASYON ONAYLADI!

Çarşambaspor dillendirdi, FEDERASYON ONAYLADI!
Geçtiğimiz hafta sade bir törenle 2020-2021 3. Lig Futbol sezon açılışını gerçekleştiren Yeşil beyazlılarda Teknik Direktör Kenan Yelek’in seyirci isteğine adeta Federasyondan onay geldi.

‘BAŞKAN VE HOCA’YI FEDERASYON TESCİLLEDİ’
Çarşambaspor 2020 – 2021 yılı 3. Lig hazırlıkları için sahaya inerek çalışmalara başladığı 3. Lig sezon açılışında pandemi nedeni ile seyircisiz oynama konusuna Başkan ve Antrenörümüzün, statların oranına göre % 20-30 ile seyircili oynanmasını bekliyoruz” sözlerini adeta Futbol Federasyonu onay verecek isteği tescilledi.  Çarşambaspor teknik Patronu Kenan Yelek’in pandemi döneminde her yer açık seyirci için % 20-30 kapasite ile izin verilmesi bana göre çok uygun bir durum olacaktır sözlerini Başkan Yıldırım’da stadın yeterli olduğunu ve bu oranın kabul edilebilir olduğunu belirterek hocasına destek çıkmıştı. 

‘FEDERASYON % 30 SEYİRCİYE ONAY VERDİ’
Bu açıklamalardan sonra özler Futbol Federasyonunun toplantısına çevrilmiş ve karar beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva'da önce ki gün yaptığı toplantıda ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınacak kararını açıklaması Yeşil beyazlı ve futbol camiasında büyük sevinçle karşılandı.

‘EKİM AYINDAN İTİBAREN SEYİRCİLİ OYNANABİLECEK’
Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da bugün yaptığı toplantıda Ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanması kararını vermiştir denilmesinden sonra akıllara Çarşambaspor Teknik Direktörü ile Başkanının yaptıkları açıklamaya çevrildi.

‘TATİL YERLERİ, AVM’LER AÇIKSA MAÇLAR NEDEN OLMASIN!?
Sezon açılış töreninde konuşan Çarşambaspor Teknik Direktörü Kenan Yelek, “Seyircisiz maç tuzsuz yemek gibi bir şey. Seyircisiz hiçbir maçı futbolcu da istemez. Rakipte de olsa, kendi sahamızda da olsa taraftar ( seyirci) itici güç. Her zaman olması şart. Şimdi pandemi hastalık var ne olabilir? Stadın kapasitesi mesela nedir diyelim 10 bin kişi ise bizde diyoruz ki o zaman stadın kapasitesine göre %10 – 20 - 30 seyircili oynanmasından tarafım. Tatil yerleri, düğün salonları, Avm’ler, kafeler her yer açık. Açık olduğuna göre statların kapasitesine göre seyirci alınabilir bu kararı bekliyoruz federasyonumuzdan” şeklinde cevap vererek dikkat çekici bir teklif olarak gündeme getirmişti.

‘STADYUMUMUZ % 30 U KALDIRACAK GÜZELLİKTE’
Aynı soruyu Yeşil beyazlı kulüp Başkanı Yıldırım’ a yönelttiğimiz sorumuzda,  bu yıl pandemi nedeni ile seyircisiz oynama konusunda Teknik Direktör Yelek, statların kapasitesine göre % 25-30 ile seyircili maç oynama isteğini nasıl karşılarsınız sözüne başkan Yıldırım,  “Tabi iyi olur. Bizim Çarşamba Stadyumu da güzel ve büyük bir stat. Bu noktada İlçe Spor Müdürümüz İlkay beye de teşekkür ediyorum. Bir stadyum nasıl olur güzel örneğini bizlere sunuyor. Bu nedenle diyorum ki Hocamıza da katılıyorum. Stadımızın %20-30 kapasite ile seyircilere sosyal mesafe ve maske, temizliğe dikkat edilerek izin verilirse bu başarılabilir. Neden olmasın. Ama buna karar verecek olan Devlet büyüklerimiz ve Federasyondur. Bu noktada bizim üzerimize düşen bir görev varsa da gerekeni yaparız.  Sonuçta futbol 11 kişi ile oynanıyor ama geride gizli görünmeyen güç, taraftarımız ve elbette ki tribünler ve onun etrafında olan takımımız neden olmasın tabi ki isteriz” şeklinde cevap vermiş ve çıkacak karar merakla bekleniyordu.

‘2. LİG İÇİN KULÜP İDARESİNE İYİ DİLEKLERİMİZİ İLETTİK’

Önceki gün Federasyon tarafından açıklanan % 30 kapasite ile maç oynama kararı akabinde akıllara Çarşambaspor başkan ve hocasını Federasyon tescilledi şeklinde yorumlandı. Darısı sezon içinde verilecek doğru ve 2. Lig için olması dileklerimizle…
HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Aybüke ŞEKER

 

           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber