Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşamba'nın HAFIZALARI uğurlandı

Çarşamba'nın HAFIZALARI uğurlandı

Evet günlerdir Çarşamba Mili Eğitimle yatıp kalkıyoruz ya...

Dün son raunt yaşandı. Yıllardır Çarşamba ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan ve geçen yıl Çarşamba'da yeniden bir araya gelen iki Şube müdürümüz yeni görev yerlerine atanmaları nedeni ile uğurlandılar.

2003 Yılında Çarşamba'da Mesleğe İlk Adım Attığımda Tanıdığım Ve Kişilikleri, Duruşları İle Hiç Bir Dönem Milim taviz vermeyen iki isim. Her iki isimde yıllardır Milli Eğitim de başarılı olmalarına rağmen her nedense kimsenin taltif edip ilçe Milli Eğitim Müdürü yapmadığı - yapamadığı iki isim. Neden belli. Eğitime siyasetin bulaştığının kanıtı bütün bunlar bence...

O değerli iki isim; Şube Müdürleri Mehmet Atar ve Muzaffer Baş...

Bunların içinde bir de rahmeti - rahmana ulaşan Kezban hocam vardı. Allah nur içinde yatırsın. Kendisi aleni düşüncesini açıkça dillendiren "erkek gibi" denilen cinsten bayan şube müdürü idi. Dik durdu, dik yaşadı ve öylece veda etti bu dünyaya. Ders alınması gereken birisiydi o. Allah'ım rahmet eylesin...

O düşüncesini hiç gizlemedi dik durdu tayin oldu ama sonrasında hayata veda etti. Zamansız gitti aramızdan.  Diğerlerinden başarılı ve çok sevdiğim, beğendiğim Şube Müdürü Muzaffer Baş.  Onu da bu siyaset ve düşünceleri, kişiliği nedeni ile sevemedi birileri. Onu bir dönem Terme Milli Eğitim'e gönderdiler. O yılmadı duruşu, kişiliği ve düşüncesi ile hizmetini görev verilen yerlerde yaptı. Geçen yıl Çarşamba'ya yeniden Şube Müdürü olarak atandı ve görev yaptı. Tam emekliliğe yaklaştığı bu yıl her nedense İstanbul' a atandı.

Mehmet Atar ise hep sessiz ve sakin kişiliği içinde görev adamı birisi idi. Onu da sevemediler. O da düşüncesinden, çalışmasından ödün vermedi. Kimse görmek istemese de o dik durdu. Çok konuşmaz ama sadece işini yapan, dürüst birisi idi. Adam gibi adam vesselam. Onu da bu yıl ne ve nasıl olduysa Ayvacık İlçe Milli Eğitime atadılar.

Ve onları veda ve plaket törenin de bence sevmeyenlerin desteklediği ve atamasını sağladıkları isim en güzel anlatan o cümleyi sarf etti. O kişi Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür vekili olarak atanan Mustafa Özdemir.

Dürüstlük, özel işleri bir kenara bırakıp dürüstçe adam gibi işini yapmak erdemliktir. Biz hiç vazgeçmedik bunlardan. Bu noktada takdir ettim İlçe Milli Eğitim Müdürünü. Ve o söylediği söz ne kadar manidardı birilerine kapak olur sanırım.

Bu arada sanırım, belki de Şube Müdürü Sayın Baş, Müdür Özdemir'in öğrenciliği döneminde dahi Çarşamba'da görev yapmış birisi. Bilmiyorum belki de diyorum. Ama dedim ya, o en güzel sözü söyledi.

"ÇARŞAMBANIN HAFIZALARI GİDİYOR"

Bu değeri bir tek siyaset ve Milli Eğitim anlayamadı, çözemedi her yıl geçici çözümlerle eğitimi ayakta tutmaya çalıştı ve hala da uğraş veriyor. Hafızaları silip yeniden yüklemeye uğraşıyor birileri. Madem hafızlar elinizdeydi neden o beyinleri, hafızaları kullanmadınız?. Kimse sormuyor, sormadı, soramadı...

Ve en önemlisi şu.

Yıllardır Çarşamba Mili Eğitim Şube Müdür, Terme' de aynı görevi yapan ve düşüncesi nedeni ile sürekli sağa sola savrulan Şube müdürü Muzaffer Baş hocam ne güzel söyledi: "Alfabemiz A-B den ibaret değildir. Alfabemiz de 29 harf. Ülkemiz 81 vilayet ve hepsinde görevimizi seve seve yaparız"

İşte hafızalardan birisi taşı gediğine öyle bir koydu ki anlayabilene...

Eğitimi siyasetle boğarak düzeltmeye çalışırsanız bocalarsınız ve yok olursunuz. Hafızanıza güvenmez, siyasi düşüncelerle yönetirseniz bu eğitimi asla bir arpa boyu ileri gidemezsiniz.

İnatlaşmayı bırakın siyasete göre değil değere, hafızaya ve dürüstlüğe, bilgiye göre yöneticilik yapacakları atayın kimsenin gık'ı çıkmaz. Sizce de çıkar mı?

O nedenle Özdemir' de, Baş' ta en güzel sözleri söylediler.

BİRİLERİNİN EĞİTİMDE KALİTEYİ, BAŞARIYI YAKALAYABİLMESİ ADINA EĞİTİME SİYASİ GÖZLÜKLERLE BAKMAYI BIRAKIP; İYİ BİR AKP'Lİ, MHP'Lİ, CHP'Lİ OLMASINA DEĞİL, ŞEHRİN HAFIZALARINA ÖNEM VERMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMELERİ GEREKTİĞİNİN HATIRLANMASI İNANCIMIZLA...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi