Çarşamba'nın çivisini çıkarttınız!

Çarşambanın çivisini çıkarttınız!
Çarşamba'da önümüzde ki günler ve hatta aylar çok hareketlenecek gibi. Evet yanlış duymadınız. Hareketlilik seçimler değil. Aksine hizmet adı altında yapılması düşünülen tezgahlanan yeni senaryolar.

İlk etap olacaklara bakın. Çarşamba PTT Müdürlüğü yıkılacak, arkasında ki Kız meslek Lisesi de yerle bir edilecek. Yeşilırmak üzerine köprü yapılacak. Hepsinin üzerinden yol geçirilip VEFA AVM'ye yol açılacak ki, VEFA AVM can çekişmesin, rahat nefes alsın.

Peki bu proje kötü mü? Allah için harika bir proje ama. Aması PTT'nin yıkıldıktan sonra Doğu yaka VEFA AVM'ye taşınacak olması KÖTÜ...

Kız Meslek Lisesi nereye taşınacak o bambaşka bir konu. İlçe girişinin Beylerce'den başlayarak eski tren yolu üzerinden açılan yeni yol üzerinden verilecek iddiaları.   Kim takar PTT Doğuyaka'ya gitmiş, kim takar okul binasını, eğitim görecek öğrenciyi. Nasıl olsa bir arsa hibe edilir, MEM parasını yollar. Arsa'yı veren de Belediye sağ olsun der elbette ki. Her zaman olduğu gibi...

Nasıl olsa millete bir köprü yapacağız dedim mi iş biter. Eski tarihi köprüyü yaptık bakın ne oldu kötü mü oldu muhabbetini yedi ya millet. Şimdi yeni köprü hevesi ile bu gazla millet susar.

Peki sorarım. Salıpazarı- Ayvacık- Çarşamba arasını bağlayacak yolun hali ile TOKİ Köprüsü hayaliniz ne oldu. Hala bitiremediniz ama birden bire PTT, Kız Meslek Lisesini yıkma hayalleriniz coştu, kabardı?

Aklıma gelmişken, Başkan Dündar Ömerli Köyünden. Pardon Mahalle oldu ya mahallesinden ve doğu yakalı. 12 Yıldır yatırımların, hizmetlerin kaçta kaçı nerelere yapıldı iyi bakın.

VEFA AVM aslına bakarsanız Abdullah paşa Meydanı projesi idi. Hem de katlı otoparklı bir şekilde. Ama siyasi oyunlar, çekişmeler, ihalenin istenen isime verilememesi, İlçe Başkanlığına istenen değil başkasının seçilmesi ile o proje ve ihalesi yok edildi. Yerine bomboş kocaman alan heba edildi bu günkü haline dönüştürüldü. Oysa orada hayaller başkaydı.

Siyasi ve ihale rantı ters tepti VEFA AVM ve Konutları yeşil alan olacak dayatmasını yıllarca sürdüren Dündar'ın Eski sebze hali ve arkasında ki alana dikili verildi. Peki ne oldu. VEFA AVM adının tersine  Vefa görmedi, vefasızlık içinde kıvranıyor. Sebebi kim?. Ben değilim. Oraya karar veren tek isimde. Günahını yıllarca çekecek isim olan kişi.

Sonra kavga, gürültü ile kıran kırana yapılan Şeker Fabrikası arazisi ihalesi ile alınan arazilere ne oldu?. TOKİ konutlarına yarısı verildi. Hadi idare eder. Ya diğer bölümlerini alan Belediye oraya ne yaptı?.

Önce yarısına stadyum. Güzel. Sonra Araç Muayene İstasyonu. Sonra İnşaatı hala yılan hikayesine dönen Kapalı Spor Salonu. Ve en son özel bir şahısa satılarak yapımına başlanan Fabrika arazisi. Buraları ne kadar fiyata ihale ile aldınız, kaça buralara sattınız. Yada karşılığında neler aldınız?.

Her bir hizmeti, yatırımı yaptınız VEFA AVM'ye gözü kulağı diktiniz. Maşallah.

Millet işsizlik, açlık nedeni ile göç ederken siz ne yapıyorsunuz peki?. VEFA AVM'yi canlandırmak için aklınıza gelen her şeyi yakıp yıkma çalışması. Bu kudret, siyasi güç elbet bir gün elden gidecek. Bakalım o onararak sözde tarihi görünümlü tadilat yapılan Tarihi Köprüden hangi yüzle geçeceksiniz. Halka bunları nasıl anlatacaksınız.

Hani halkın içinde olacak BEN değil BİZ olacaktınız. Hani ŞEFFAF olacak AK MASALARDA hizmet verecektiniz. Makamın kapısını söküp atacaktınız ama Osman Genç Başkan kadar olamadınız aksine odada makamda otururken dahi yok dedirtiyorsunuz.

Yetmedi yetmedi. İnsanların, esnafların ekmeği ile oynamayı alışkanlık yaptınız. Hitler'de, Firavunlarda da güç vardı ama, günü geldiğinde hepsinin akıbetini herkes biliyor. İnsan gibi yaşamak, insan olmak ve insana insan olduğu için değer vererek hizmet getirmek için çıkılan yolda unutulan değerleri görünce. Çarşamba'nın çivisini çıkarttınız tepkisi çok büyük olacak diyorum. Başka bir şey demiyorum...

Son cümle Çarşamba Halkına seslenerek yazımı bitirmek istiyorum. Ey Çarşamba halkı. Bu güne kadar sustunuz, korktunuz... Ve her suskunlukta bir tarihi bina, resmi binanız yok edildi. Şimdi Batıyaka'nın kalan resmi son dairen PTT'ne sahip çık. Elden gitmeden. Sahip çıkmazsan, PTT de elden gidecek. Sen ayağa kalkarsan PTT dimdik ayakta kalacaktır...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber