ÇARŞAMBA’NIN ADAYI “ANKETE” KALDI

ÇARŞAMBA’NIN ADAYI “ANKETE” KALDI
31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi AK Parti’de Çarşamba Belediye Başkan adaylığı tam bir muammaya döndüğü iddia ediliyor. AK Parti Genel Merkezinde aday bilmecesi öncesinde her konu ince elenip sık dokunmaya devam ediyor.

DOĞAN’DAN SONRASI SORUNLAR BÜYÜYOR

AK Parti; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ı aday göstermesinin ardından herkes şimdi de “Çarşamba’ya kim Başkan adayı olacak” sorusunu sormaya başladı. Halit Doğan’ın Samsun’ a gidecek olmasının hemen ardından ilçe belediye başkanlığı için aday adaylığında hareketlilik yaşandı. Doğan’ın SBB’ye aday gösterilmesi sonrasında önce Çınarlık Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Soğuk, AK Parti İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Uğur Dershaneleri Sahibi Ender Gür, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Mücahit Yılmaz ve AK Parti 7. Dönem UID MKYK Üyesi, Genel Başkan Baş Danışmanı Adem Taflan aday adayı olduklarını açıkladılar.

TEŞKİLAT ÖZDEN’DE ISRARCI!

AK Parti de birden bire aday adaylarının artması ile birlikte siyasi kulislerde ki iddialarda gündemde ki yerini alırken AK Parti camiası ve yöneticilerini de sıkıntıya sokmaya başladığı iddia ediliyor. Adaylık için siyasi kulislerde Taner Özden adı üzerinde partinin Çarşamba ilçesi ana kademesi, Gençlik Kolları ile Kadın Kolları başkanlıklarının çok ısrarcı oldukları ve Özden’in karşısına Nihat Soğuk’un adaylığına kesin bakıldığı iddia edildi.

GENEL MERKEZDE ÇARŞAMBA ADAY TOPLANTISI

Edindiğimiz son kulis bilgilerine göre; Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezinde AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere çoğu yöneticilerin katılımı ile ilçe belediye başkan adaylığı için görüşme gerçekleştirildiği öğrenildi. Toplantıda özellikle Taner Özden ve Ender Gür isimleri üzerinde durulduğu, ancak tüm adayların masaya yatırıldığında artı ve eksi yönlerinin ele alındığı öğrenildi. Toplantıda ara sıra tansiyonun yükseldiği ve sonuçta herhangi isim üzerinde anlaşılamadığı için telefon anketi yapılarak kararlaştırılmasının istendiği öğrenildi.

YİNE TELEFON ANKETİ KARARI ALINMIŞ!

Gelişmeler sonrası, AK Parti Samsun İl Başkanlığının yaptıracağı telefon anketine dikkatler çevrilirken, AK Parti Genel Merkezinin bu anket sonrası adaylık çalışmalarını nihayetlendireceği öğrenildi. Bu noktada Anket oylamasında vatandaşlara; Taner Özden, Mücahit Yılmaz, Ender Gür ve Nihat Soğuk isimlerinin sorulacağı belirtildi. 4 isim arasından telefon anketinde “Kimi aday görmek istersiniz” sorusu yönetilerek vatandaşlardan belediye başkanlığında görmek istediği isim sorulacak. Bu isimlerden en çok hangi adayın ismi telefon anketinde çıkarsa, o kişi hakkında ki elde ki verilerle karşılaştırılarak genel merkez tarafından ismin önümüzdeki hafta açıklanmasının beklendiği öğrenildi.

YILMAZ VE GÜR ADI ÖNDE AMA…

Özellikle Taner Özden adının Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın istediği, ancak Genel Merkezin kararına da saygı duyduğunu belirttiği için aday belirlemede bu noktada tüm sorumluluk Samsun Milletvekilleri ile İl Yönetimi ve Genel Merkeze kaldığı belirtilirken, yine adaylar arasında en fazla AK Parti Samsun ve Genel Merkez Kulislerinin ise özellikle AK Parti İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Uğur Dershaneleri Sahibi Ender Gür ile AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Mücahit Yılmaz üzerinde durulduğu belirtildi.

DÜNDAR FAKTÖRÜ SIKINTI!

AK Parti’de yaşanan tüm bu sürecin yanı sıra, AK Parti’li isim Çarşamba eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın, Yeniden Refah Partisi’nden veya Bağımsız Aday olabileceği söylentilerinin gündemde olduğu, Dündar’ın farklı partiden adaylık ihtimali durumunda, AK Parti’nin seçim kaybı olasılığı üzerine de çalışmalar yaptığı ve parti teşkilatlarının bu büyük sorumluluk altına girmemek için detaylı araştırma ve analiz yaptıkları belirtiliyor.

HER ŞEY ANKETE KALDI

Şimdi gözlerin bu gün itibarı ile AK Parti tarafından Çarşamba Belediye Başkanlığı için yapılacağı öğrenilen telefon anketine ve toplanacak diğer bilgilerle verilecek son karara çevrildiği öğrenildi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir