ÇARŞAMBA’LI ÇİFTÇİLERDEN ENTERESAN TEPKİLER

ÇARŞAMBA’LI ÇİFTÇİLERDEN ENTERESAN TEPKİLER
Çarşamba’ da Salı ve  Çarşamba günü yağan sağnak yağış sonrası şehir merkezi ve tarım arazileri ile çevre sahil mahalleleri su altında kaldı. Karadeniz aklı su altında kalan bölgelerde de tepkiler gülümsetirken, son etpkilerini Ordu Karayolu araç trafiğin

https://www.facebook.com/uzmangazeteci.seker/videos/1361661047288769/

Çarşamba’ da 2 gün boyunca yağan sağnak yağmurun metre kareye 120 desi olduğu öğrenildi. Aşırı yağış nedeni ile ilçe merkezinde iş yerleri ve caddeler sular altında kaldı. Belediye yetkililerinin vatandaşa yardım etmemesi üzerine vatandaşlar tepkileini farklı yollardan gösterdiler.

 

Su altında kalan Çarşamba Batıyaka Kapalı Modern Sebze Pazarında ki bir esnaf alış veriş için pazara müşteri geiremeyince tepkisini balık ağı atarak gösterdi. Pazar yerinde alışveriş yapmak için gelmesi gereken alana serpme tabir edilen balık ağı atarak tepkisini gösterdi.

 

İlçenin bir başka mahallesinde ise çiftçi ve köylüler su baskınları nedeni ile evlerinden çıkmayınca yardım istediler. Ancak yardım gelmemesi üzerine kayıklarla evilerinden su altında kalan tarlalarına giderek hasar tespiti ve gerekli çalışmaları yaptı. Bu arada DSİ Bölge müdürlüğü ile Büyükşehir ve ilçe belediesine de tepkilerni gösterdiler. Bir başka çiftçi ise çocukları ile tarlsına giremeyince çareyi eski buzdolabından kayık yaparak çözüm üretti. Eski buzdalabına binen çiftçi iki değenk yardımı ile tarlasına gitti.

 

Sağnak yağşlar nedeni ilebölgede ki yetkililerden yardım gelmemesi üzerine çiftçiler bu defa çareyi Samsun Ordu karayolu kenarında bulunan Çarşamba DSİ Şube Müdürlüğü binasına gelerek yardım talebi ve çözüm istedilr. Ancak burada da yetkili bulamayan çiftçiler Ordu karayoluna çıkarak eylem yaptılar.

 

Karayoluna yolunu ağaç parçalarının yanı sıra yola oturarak tepkilerini gösteren çiftçiler, “Buraya o projeleri çizen, çözüm üretmeyen DSİ Bölge Müdürü,  çiftçisine yardım etmeyip sahip çıkmayan Tarım İl Müdürü, Büyükşehir ve ileç Belediey başkanı ile ibrlikte Milletvekilleri, Bakanlar gelecek bize söz verip çalışmayı başlatacak biz de buradan öyle gideceğiz” dediler.

 

Yol üzerine yolun kapanmasına tepki gösteren bazı sürücülerle de yer yer gergin ortam da tepki gösteren çiftçiler, yolun açılmasını isteyen sürücülere, “Biz öldük, öldük. Sen de öl” şeklinde tepkilerini dile getirerek araçlarına bazılarını zorla bindirdiler.

 

Olay yerne İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyetten Polisler gelerek yolun açılmasını istediler. Gergin anların yaşandığı eylem de çiftçiler yolu bir süre sonra trafiğe açarak DSİ Şube bina bahçesine geçtiler. Bu esnada olay yerine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,  Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, İlçe belediye başkanı Hüseyin Dündar geldiler.

 

 Su baskınlarının yaşandığı bölgeden geldiklerini dile getiren Milletvekili Köktaş, “Cana değil, mala gelmiş buna da şükür. Mala da zarar gelmesini istemezdik ama bu Allah’ tan gelen bir afet. Bize düşense bu bölgede yaşanan zararı tespit edip raporlayarak başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, Maliye bakanımıza, Samsun Vali ve belediyelere bildirerek gerekenlerin yapılmasını isteyip takipçisi olacağız” dedi.

 

Milletvekilinin sözlerini de dinlemeyen bazı çiftçiler Milletvekili Köktaş ile de gergin anlar yaşanmasına neden olunca vekil Köktaş da çiftçilere veda ederek olay yerinden ayrıldılar. Çiftçiler DSİ Bölge Müdürünün kendilerine çare bulmasını isteyerek sessiz şekilde dağılarak eylemlerini sona erdirdiler.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

https://www.facebook.com/uzmangazeteci.seker/videos/1361661047288769/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel