Çarşamba’dan Şehit Başsavcı’ya vefa

Çarşamba’dan Şehit Başsavcı’ya vefa
Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı iken şehit edilen Murat Uzun’un adı Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çarşamba Ticaret Borsası’nın katkılarıyla yapılan kütüphaneye verildi.

Çarşamba Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çarşamba Ticaret Borsası’nın katkılarıyla oluşturulan kütüphaneye Şehit Başsavcı Murat Uzun’un adı verildi. Törenle açılışı yapılan kütüphanenin açılış programında konuşan Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, “2018 yılından itibaren bağışlanan 650’ye yakın kitap ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2012 yılında Tunceli ili Ovacık ilçesinde görev yaparken terör örgütü PKK’nın hain saldırısı neticesinde şahadet mertebesine yükselen Şehit Başsavcı Murat Uzun’un adını taşıyan bir kütüphane oluşturuldu. Bu vesileyle şehit cumhuriyet başsavcımız nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. İnsanları suçtan ve suça iten etkenlerden koruyan en önemli unsurun eğitim olduğu tartışmasız bir gerçektir. Kitaplarla, bilgiyle ve bilimle sıkı bir bağ kuran toplumlarda suç oranlarının düşük olması bunun önemli bir göstergesidir. Bu bakış açısı ile açtığımız her kütüphanenin bir cezaevi kapattığını söylemek mümkündür.” İfadelerini kullandı.

Programda yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte oluşturulan kütüphane gezildi. Şehit Başsavcı Murat Uzun’un eşinin de katıldığı açılış törenine Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber