Çarşamba’dan Bir TÜBİTAK Projesi Daha Ankara’ya Gidiyor

Çarşamba’dan Bir TÜBİTAK Projesi Daha Ankara’ya Gidiyor
Çarşamba İlçesi 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bu yılda büyük bir başarıya imza atarak psikoloji alanında yaptığı TÜBİTAK projesi ile Samsun’u Ankara’da temsil edecek.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Geçtiğimiz yıl Samsun’un Çarşamba İlçesinde bir ilke imza atarak Fizik alanında hazırladıkları TÜBİTAK projesi ile Samsun’u fizik alanında Ankara’da temsil etme hakkı kazanan 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bu yılda psikoloji alanında hazırladığı proje ile ismini yeniden Ankara listesine yazdırdı.

TÜBİTAK tarafından 1969 yılında başlatılan ve bu yıl 44.´üncüsü yapılan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasına; Samsun, Amasya, Sinop, Ordu, Tokat, Giresun ve Kastamonu’dan katılan 856 projeden, 102 tanesi Samsun bölge sergisine davet edildi. Sergi neticesinde belirlenen 22 eser Ankara’ya gitmeye hak kazandı.

Ankara’da düzenlenecek yarışmaya katılma hakkı kazanan 22 projeden biri olan Çarşamba 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin Psikoloji alanında hazırladığı; ‘Tip1 diyabet tanılı öğrencisi olan annelerin psikososyal özellikleri ve okul diyabet programının etkinliğinin araştırılması’ projesi psikoloji alanında Samsun’u temsil edecek. 12. Sınıf Hemşirelik bölümü öğrencilerinden Kader Aker ve Çiğdem Aslan’ın hazırladığı, danışmanlığını Öğretmen Mustafa Pirdal’ın yaptığı proje kendi alanında 17 proje ile yarışıp bölge birincisi oldu.

75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Oran, geçtiğimiz yıl Çarşamba’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtirken bu yılda bir projelerinin bölgede birinci seçilmesi kendileri açısından gurur verici olduğunu dile getirdi. Oran, okullarının bilime verdiği önemin bir göstergesi olarak bu başarıların altına imza attıklarını açıklarken, projeyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Telat Aktaş da konu ile ilgili değerlendirmede bulunarak, Çarşamba’da her geçen yıl eğitim kalitesinin arttığını belirterek, bu tarz başarıların bunun bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber