Çarşamba’daki Muhalefet partilerinden Akil İnsanlara tepki

Çarşamba’daki Muhalefet partilerinden Akil İnsanlara tepki
MHP, CHP ve SP Çarşamba İlçe Başkanları, Akil İnsanlar konusunda açıklamalarda bulundu. MHP İlçe Başkanı Baki Demirtaş “ Akil adamların % 70’i ateist dinsiz insanlardır” diyerek tepki gösterdi. SP İlçe Başkanı idris Çakır ise “ Bu bir senaryodur. Bu senar

 

Çarşamba’daki Muhalefet partilerinden Akil İnsanlara tepki

MHP, CHP ve SP Çarşamba İlçe Başkanları, Akil İnsanlar konusunda açıklamalarda bulundu. MHP İlçe Başkanı Baki Demirtaş “ Akil adamların % 70’i ateist dinsiz insanlardır” diyerek tepki gösterdi. SP İlçe Başkanı idris Çakır ise “ Bu bir senaryodur. Bu senaryonun yazarları ise dış güçlerdir” dedi.

Türkiye’nin gündeminde olan Akil İnsanlar konusu Çarşamba’da ki siyasi partileri de hareketlendirdi. MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş Akil İnsanların Türkiye’ye vereceği bir şey olmadığını ifade etti. Demirtaş açıklamalarının devamında, “Akil insanların ne olduğunu Başbakan açıkladı. Dedi ki ‘Akil insanlar Türkiye’nin özetidir’. Akil insanların % 70’i ateist ve dinsizlerden oluşuyor. Acaba Türk milleti dinsiz mi? Bu akil insanlar nasıl bu milletin özeti oluyor?  Seçilen insanların hepsi eskiden beri PKK’yı destekleyen kişilerdir. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yakın zamanda KCK davasından serbest kaldı. Şimdi ise akil insan olarak barış sürecini anlatacak. Artık öyle bir süreçteyiz ki başımıza taş yağacak. Akil İnsanların, Türkiye’ye vereceği hiç bir şey yoktur” dedi.

AK Parti kendi hazırladığı barış raporunu halka dayatacaktır.

CHP Çarşamba İlçe başkanı Sinan Yaşar, oluşturulan Akil İnsanlar grubunun toplumun gazını almak amacıyla oluşturulduğunu belirtti. Açıklamalarına şu şekilde devam eden Yaşar, “21 Mart’tan bu yana devam eden barış görüşmeleri toplumsal olarak hoşumuza gidiyor. Barışı asla inkâr edemeyiz. Barışın olmadığı yerde huzurda olmaz.  İktidar partisi kendi barış sürecini halka dayatıyor. TBMM’de bulunan partilerin ortak fikirleri ile barış süreci oluşturulması gerekir. İktidar partisinin kendi düşüncelerini dayatması kadar antidemokratik anlayış olamaz. Bugün AKP farklı anlamlar taşıyan bir grup oluşturmuştur. Bugün oluşturulan Akil İnsanlar grubu, toplumun gazını almak amacıyla oluşturulmuştur. Elbette sanatçılarında söyleyecek sözleri olmalı, ama sanatçılar toplumun hoşgörüsü ile bir noktaya varabilir. Akil İnsanlar sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden ve siyasetçilerden oluşturulmalıdır. Bu grubun çalışmalarının sonuç vermeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Akil insan sorumluluk sahibi olmalıdır

Saadet Partisi Çarşamba İlçe başkanı İdris Çakır’da akil insanların sorumluluk sahibi insanlardan seçilmesi gerektiğini belirtti. Çakır açıklamalarının devamında, “ Akil insanlar, toplumda olumlu tepki alan insanlar olmalıdır. Bu milletin menfaatlerine aykırı bir sonuç çıktığı zaman bunun hesabını nasıl verecekler. Akil insanları seçerken halka sorulumu? Akil insanlar, neye dayanarak seçildi? Akil insanların seçimi toplumun bilgisi dışında gerçekleşti. Aslında bu yaşananların hepsi bir senaryodur. Bu senaryonun yazarı ise dış güçlerdir. Libya, ırak Suriye bu ülkelerin başına gelenler (BOP) Büyük Ortadoğu Projesi dâhilinde gerçekleşmiştir. Korkarım ki, Türkiye’nin de başına bu işler gelecek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber