Çarşamba’daki kuyumcular altın fiyatlarını değerlendirdi

Çarşamba’daki kuyumcular altın fiyatlarını değerlendirdi
Çarşamba’da uzun yıllardır kuyumculukla uğraşan Bekar ve İlkay kuyumcu sahipleri Osman Bekar ve Süleyman Erken, altın fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdi.

 

Haber-Foto: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba’da uzun yıllardır kuyumculukla uğraşan Bekar Kuyumcu sahibi Osman Bekar ve İlkay kuyumcu sahibi Süleyman Erken, altın fiyatlarındaki hızlı düşüşü değerlendirerek vatandaşlara uyarılarda bulundular.

Altın yatırım amacı değil yatırım aracıdır

Bekar Kuyumcu sahibi Osman Bekar yaptığı açıklamasında, altın alacak vatandaşların uzun vadede bekletmek için altın almaları gerektiğini ifade etti. Bekar,“ Amerikan ekonomisinin toparlanmaya başlaması, dolayısıyla Amerikan Merkez Bankasının, gevşek para politikasına son verilebileceği belirtiliyor. Bu durumda altının enflasyondan korunma etkisini kaybettirmiş oluyor. Altındaki zayıf görünüm devam ediyor. Bu zayıf görünüm altın borcu ve düğün yapacaklar için bir alım fırsatı oluşturuyor. Altın alacaklara tavsiyem, uzun vadede bekletmek için altın almalarıdır. Elinde altını olanlar ise paniğe kapılıp, acele edip hemen bozdurmasınlar. Biraz piyasanın sakinleşmesini beklesinler. Şunu da bilelim ki; altın yatırım amacı değil yatırım aracıdır. Buda uzun soluklu bir yatırımdır.” diyerek açıklamasına son verdi.

Altın uzun vadede karlı olacaktır

İlkay Kuyumcu sahibi Süleyman Erken, altın fiyatlarının düşmesi ile alakalı yaptığı açıklamada,  fiyatların düşmesinin vatandaşları olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Erken, “Fiyatların düşmesi ile yatırım yapan vatandaşlar paniğe kapıldı. Uzun vade de yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı. Kısa vadede ise altın alacak olan vatandaşlar, bu dönemde alış yapmalı. Fiyatların düşmesi bizleri hem olumlu hem de olumsuz yönde etkiledi. Hurdaya aldığımız altınlarda zarara uğradık. Özellikle liralara ilgi çok fazla durumda bulunuyor. Şuan altın toptancıların elinde lira bulunmuyor. Kuyumcularda stokta ki altınları sattı. Piyasada ilgi gören ‘lira’yı bulabilmek zor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz uzun vade de yatırım amaçlı altın alımlarına yapsınlar.” diyerek açıklamasına son verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber