Çarşamba’daki Biokütle Santraline Tepki

Çarşamba’daki Biokütle Santraline Tepki
Çarşamba ilçesinde kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapılmasını istemeyen vatandaşlar bir araya gelerek yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.

Çarşamba Abdullahpaşa Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ilçenin Eğercili Mahallesi’nde yapılacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapılmaması için bir araya geldiler. Günler öncesinden sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, kurulacak olan santralin Çarşamba Ovası’nı bitireceğini savunurken, tepkilerini yaptıkları basın açıklaması ile dile getirdiler.

Düzenlenen basın açıklamasına CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katılım sağladı. Biyokütle Enerji Santrali’nin ilçeye vereceği zararlar konusunda bilgilerin verildiği protesto eyleminde, dile getirilen sert açıklamalar göze çarptı;

Programda konuşma yapan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Terme Ziraat odası Başkanı Ferda Ergün, Ayvacık Ziraat odası Başkanı Erdal Avcı, Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuşma yaptı.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem olaysız bir şekilde son buldu.

HABER- FOTOĞRAF: Furkan BAĞÇEÇİK - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber