Çarşamba’da yolunuz bu köye düşerse dikkat!

Çarşamba’da yolunuz bu köye düşerse dikkat!
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan Hacılıçay Köyünde yer alan pankart köye gelenlerde şaşkınlık yarattı

 

Samsunun Çarşamba İlçesine yer alan Hacılıçay Köyünde köylüler tarafından köye asılan bir pankart görenleri hayretler içinde bıraktı. Asılan pankartta; “Dikkat! Köyümüz sınırları içerisinde  izinsiz gezinmek-içki içmek avlanmak kesinlikle yasaktır. Köyümüz kamera ile izlenmektedir” yazısı  dikkat çekti.

Köy sınırları için yer alan pankartın neden oraya asıldığını sorduğumuz köy Muhtarı Mithat Sezgin, “Pankart köyümüzün gençleri tarafından asıldı. Pankartın asıldığı yolun sonu köyümüzün mera alanına çıkıyor. Yeşilırmağın kenarında yer alan mera alanında vatandaşlarımız hayvanları otlatıyor. Onun yanı sıra o bölgede köylülülerimizin tarım arazileri var. Bu bölgeye ayrıca çok sayıda vatandaşımız piknik yapmak için geliyor. Bunun dışında gençler içki içmek için falan geliyor. Bir kaç defada bu bölgede uygunsuz kişiler yakaladık. Köylülünün canına tak eden bu olaydan sonra köyümüz gençleri böyle bir çözüm bulmuşlar. Bir de o bölgede izinsiz avlananlar oluyor. Bundan kaynaklı kimi köy vatandaşlarımızda yaralanmalar oldu” dedi.

Köyülülerde şikayetçi

Hacılıçay Köyü sakinlerinden Harun Sezer’de pankartla alakalı olarak, “Köyümüzde çok sayıda kötü olaylar yaşandı. İçki içen-fuhuş yapan bir çok insan bu bölgeye gelmeye başladı. Sorunlar yaşadık bunlardan kaynaklı köyümüze çok kez jandarma geldi.  Vatandaşlar pikniğe gelsinler bu bizim için sorun değil sorun olan diğer insanların gelmesi. Bu köyün kadınları- kızları o bölgede hayvan otlatıyor bahçesine gidiyor. Bizlerde önlem olsun diye böyle bir pankart astık,  amacımız kötü amaçları için köyümüze gelenleri engellemek” dedi.

Pankart çözüm olmadı

Asılan Pankartında bir çözüm getirmediğini dile getiren Harun Sezer, farklı çözümler aradıklarını da sözlerine ekledi. Köyün mera alanına giden bölümü kapı ile kapatacaklarını belirten Sezer, “ Pankart çözüm olmadı, belki kapı çözer” dedi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

yolunuz-bu-koye-duserse-dikkat!1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber