Çarşamba’da yetenekler keşfediliyor

Çarşamba’da yetenekler keşfediliyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrası çalışmalar başladı. 81 ilde yer alan 24 bin okuldaki taramada 1 milyon çocuğun yetenekleri ortaya çıkarılacak. Çarşamba ilçesi’nde de yetenek keşfedilmeye başlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği “'Yeteneğini Keşfet’ sloganıyla başlatılan” Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ ilçemizde bulunan 3. sınıftaki öğrencilerin yetenek taramasından geçirilerek.

Çocukların çeşitli fiziksel özelliklerinin ölçümleri yapıldı. Yapılan ölçümler sırasında, İlçe kaymakamı Mustafa Güney, ilçe Milli eğitim müdürü Mustafa Özdemir, Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürü İlkay Aydın’la birlikte istasyonları tek tek gezerek bilgi aldılar. İlkay aydın projede yetenek gösteren çocuklar, Bu süreç sonrasında çocukların başarı yüzdesi ve yatkınlık değerleri kontrol edilerek Aralarından yetenekli olanlar Sporcu eğitim merkezleri, Türkiye Olimpik hazırlık merkezleri (TOHM), federasyonlar ve kulüplere yönlendirilecek. Böylece Türk Sporuna yeni yetenekler kazandırılacak, ayrıca ölçülen bu değerlere veliler e-devlet üzerinden ulaşabilecekler.

HABER: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

1-057.jpg

2-054.jpg

3-046.jpg

carsamba’da-yetenekler-kesfediliyor--(5)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber