Çarşamba’da Yeni Yol Çalışmaları

Çarşamba’da Yeni Yol Çalışmaları
Geçtiğimiz yıl Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Salıpazarı ve Ayvacık Karayolunu birbirine bağlayan bağlantı yolu çalışmalarında ikinci etap başladı

Yaklaşık 3 yıl önce Çarşamba TOKİ konutlarının bulunduğu mevkiye Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan TOKİ köprüsünü, doğuda Salıpazarı, batıda ise Ayvacık Karayoluna bağlayacak olan bağlantı yolunun ikinci etap çalışmaları yeniden başladı. Geçtiğimiz yıl Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yolun TOKİ Köprüsü-Ayvacık Karayolu bağlantı hattında yol açma ve dolgu çalışmaları yapılmış, ardından ara verilmişti. İstimlak sorunlarından kaynaklı başlanamayan yolun doğu tarafında ise sorunlar aşıldıktan sonra Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yol açma ve zemin çalışmalarına başladı.
BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN DÜNDAR’DAN ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yol çalışmasını ve Çarşamba Belediyesi’nin yaptığı bağlantı yolu çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Dündar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha öncesinde Karayolları 7. Bölge Müdürlüğümüzce yapılan Yeşilırmak bağlantı köprüsünün, batıda Ayvacık Yoluna 1,5-2 km, doğuda Salıpazarı Yoluna yine 1,5-2 km’lik bağlantı yolu çalışmaları çeşitli istimlâk meseleleri yüzünden bir türlü başlayamamıştı. Bu sorunların hallolmasının ardından Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü bu bölgede çalışmalarına başladı. Biz de Çarşamba Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaparak Adapark projesinin devamında kalan bu alana bağlantı yolları çalışmalarını yapacağız. Şehir merkezi alanımızı da güneye doğru açmış ve büyütmüş bulunuyoruz. Adapark Projesinin devamında kalan bu alanın altyapı ve yol kaplamaları çalışmalarını ve diğer işlerini bu yazın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Dündar yaptığı açıklamada ayrıca, Ayvacık Karayolunun Şeker Fabrikası mevkiinde yeni yapılan Yeşilırmak Şehir Stadyumu’na şehir merkezi içinde bulunan Değirmenbaşı Caddesinden bağlantı yolu çalışmaları başlattıklarını ve bu alanda yapılan dolgu çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Dündar, "Yeni yapılan Yeşilırmak Şehir Stadyumu’na Değirmenbaşı Caddesi üzerinden bağlantı yolu yapıyoruz. Bu çalışmanın dolgu zemin çalışması yapılıyor. Yaptığımız bu çalışma ile birlikte Çarşamba’ya güney yönünden yeni bir bağlantı yolu da kazandırmış oluyoruz. Ayrıca bu alana stadyumun yanı sıra, yeni yapılacak olan kapalı spor salonu ve önümüzdeki dönemde inşa etmeyi düşündüğümüz Kapalı Yüzme Salonu için de bu bağlantı yolunun önemi artıyor. Kısacası, spor alanlarımıza Çarşamba’yı bağlayan bir bağlantı yolu yapıyoruz” dedi.
untitled-3.20130712095707.jpg
untitled-2.20130712095713.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber