ÇARŞAMBA’DA ‘YENİ ÖĞRETİM YILI’ ETKİNLİĞİ

ÇARŞAMBA’DA ‘YENİ ÖĞRETİM YILI’ ETKİNLİĞİ
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Döneminin başlaması sonrasında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çarşamba İlçesi Anafartalar İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda Yeni Eğitim Öğretim dönemine ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan programa İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Devlet Hastanesi Baştabibi Turan Bilgin, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Anafartalar İlkokulu’nda yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali İşyapan, “Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasına ilköğretimlerin gösterdiği etki bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bugün hep birlikte öğrencilerimizi kucaklarken, velilerimizi de görmek istiyoruz. Yeni Eğitim-Öğretim yılının İlçemize ve Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” Şeklinde konuştu.

Müdür İşyapan’ın ardından konuşan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, yeni- eğitim öğretim yılında başarıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Müdür Özdemir, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tarihe baktığımızda eğitimin, bilimin gücünü keşfeden milletler görkemli medeniyetler kurmuşlardır. Gelişmiş ülkelerin eğitime ve bilime yapılmış yatırımlarla yaşam standartlarının arttığını hep birlikte görmekteyiz. Ülkemizde de gelişmiş ülkelerin arasında yer alınması için eğitime önemli bir kaynak ayrılmakta. İlçemizde de eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildi. İlçemize yapılan çalışmalarla birlikte çok sayıda yurt ve lise binalarını kazandıracağız. Okullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayımız Türkiye Standartları’ndan da iyi bir derecede. Bunun için İlçemizi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda başarılı bir tablo çizmesini sağlayacağız. İlçemizi Samsun sıralamasında ilk 3’e yerleştirebilmek için var gücümüzle çalışacağız.” Cümlelerini kullandı.

Programa katılan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesini diledi. Dündar, “İlçemize 30 bine yakın öğrencimizle, 2 bin civarında öğretmenlerimizle yeni bir eğitim yılına başlıyoruz. Yeni öğretim yılında daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Geride bıraktığımız 10-12 yılda okullaşma ve eğitim adına çok büyük çalışmalar oldu. Çarşamba ilçesi diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük mesafeler kat etti. Bunu yeterli görmüyoruz. Daha fazlasını yapmak için tüm gayretimizi göstereceğiz.” dedi.

Anafartalar İlkokulu’nda ki etkinlikte son olarak konuşan Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, katılımcılara eğitim ile ilgili beğendiği bir sözü paylaşarak konuşmasına başladı. Kaymakam Yıldız, ‘İyi günlerde  işlerin iyi gittiği zaman eğitim bütçenizi ikiye çıkartın, işler kötüye gittiğin de ise bunu dört katına çıkartın. Onun için kötü günleri de düşünerek eğitim için olan bütçemizi ülke olarak artırmamız gerekir. Eğitim alanında gerçekten de önemli gelişmeler yaşandı. Ne kadar bilgi ile donatılırsak hem insan olarak hem de ülke olarak o kadar yükseliriz. Çarşamba’ya baktığımızda okullaşma oranımız %98. Bu 4-5 yıl önce lise okullaşmaları %60 civarlarındaydı. İnşallah kısa süre içerisinde bu oranı %100’e getireceğiz. Fiziki şartlarımız da gayet iyi. Derslik  başına 24 öğrencimiz düşüyor. Bu çok güzel bir rakam. Yeni yatırımlarımız var. Yine bizlerinde çok önem verdiği bir konuda uzak mahallelerimizden gelen çocuklarımız ne kadar taşımalı olarak gelseler de zorluk yaşayabiliyorlar. Bunun içinde Ortaöğretim’de yurtlardan faydanılmasını arzu ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızın katkılarıyla bir 200 kişilik kız yurdu yapıyoruz. Bunun yanında İlçe Kaymakamlığı olarak 200 kişilik bir yurt daha yapıyoruz. Önümüzdeki yıl yapacağımız 200 kişilik erkek yurdunun ardından Çarşamba’da 600 öğrencimize yurt olanağı sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan şiir ve halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.Öte yandan Türk Bayrağı’nı taşıyan bir at binicisinin davul ve zurna eşliğinde protokol üyelerini karşılaması unutulmaz dakikalar yaşattı.

carsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(1).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(2).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(3).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(4).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(5).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(6).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(7).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(8).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(9).jpgcarsamba’da-‘yeni-ogretim-yili’-etkinligi-(10).jpg
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber