ÇARŞAMBA’DA YAZ KURAN KURSLARININ AÇILIŞI YAPILDI

ÇARŞAMBA’DA YAZ KURAN KURSLARININ AÇILIŞI YAPILDI
Samsun’un Çarşamba ilçesinde Diyanet tarafından organize edilen ve her yaz sayıları 500’ü bulan talebe göre açılan Kuran Kurslarının bu yıl da hazırlıklarının tamamlanmasının ardından ilk kurslar hizmete başladı.

Samsun’un Çarşamba İlçesinde özellikle okul sonrasında öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Kuran Kursları hazırlıkları Çarşamba müftülüğü tarafından tamamlandı. Bu gün bazı kurslarının startını veren Müftülük bir taraftan da Kuran Kurslarını verecek olan öğreticiler için meslek için eğitim seminerlerinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

Çarşamba’da her yıl sayıları 500’ü geçen Kuran Kurslarını verecek olan öğreticiler için Çarşamba Müftülüğü 3 günlük bir eğitim semineri düzenlemiş ardından bu gün de Diyanet işleri daire başkanlığı tarafın Diyanet Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından öğreticilere video konferans verildi.

Çarşamba Müftülüğü Şube Müdürü Nafiz Sağlam konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “bu video konferansımız bütün il ve ilçelerde gerçekleşiyor. Temel nedeni, kurslar süresince görevli olan öreticilerimiz bu görevleri en layıkıyla yerine getirmelerini sağlamak. Bu kurslarımızda, İmam-Hatiplerimiz, Müezzinlerimiz, Kuran Kursu Öğreticilerimiz görev alacak. Yeterli gelmemesi durumunda ise yeterlilik belgesi olan Kuran Kursu Öğreticilerimiz görev alacak. Sayıları 15 kişiyi bulan, uygun salonları olan her yerde gerekli talep olması durumunda bu kurslarımızı açacağız. Çarşamba’da bu yıl tahminen 500’ün üzerinde kurs açmış oluruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber