Çarşamba’da yardıma muhtaçlara devlet şefkati

Çarşamba’da yardıma muhtaçlara devlet şefkati
Devlet ev yaptırıyor

 

Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çarşamba’da yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan 24 ev sahiplerine teslim edilirken Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız evleri ziyaret etti

Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bu yılın başında projelendirilen uygulamada, ilçede bulunan; yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, belirli derecede engelli gibi kriterlere uyan vatandaşlar için ev yaptırılma kararı alınmıştı. Haziran ayının sonun da belirlenen 24 kişi için ilk kazma vurularak başlayan ev yapımlarının hepsi tamamlanırken, birçoğu 70 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar yeni bir eve sahip olmanın mutluğunu yaşadılar.

Çarşamba Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, 3290 sayılı kanun kapsamında belirli kriterlere uyan vatandaşlara kendi talepleri doğrultusunda bu evlerin yapıldığını ve devletin şefkat elinin hissettirilmesinin amaç edinildiği vurgulandı. Ev talebinde bulunacaklardan aranılacak şartlar ise söyle sıralandı; Dul, Yaşlı, Ailede kronik rahatsızlığı olan birinin olması, ailede engelli birinin olması, Afet(yangın, sel, deprem vb) kapsamında bir durumun söz konusun olması, kişinin kendisine ait tapusunun ya da muvafakat namesinin olması.

Toplam 454 bin lira ödendi

Çarşamba’da bakıma muhtaç kişiler için yaptırılan evlerin ilk aşamanın toplam masrafı 454 bin lira olurken, sıfırdan yapılan bir evin 26 bin, onarılan evlerin ise maliyetlerinin 15 ile 20 bin lira arasında değiştiği belirtildi. İlk aşamada yapılan evlerden 17 tanesinin temelden inşa edildiği 7 evin ise onarımının yapıldığı belirtilen açıklamalarda, ikinci proje kapsamında yapılacak olan 36 ev için de onay alındığı ve çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacağı belirtildi.

Kaymakam Yıldız’dan tamamlanan evlere ziyaret

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız proje kapsamında yapımı tamamlanan evlerden 5 tanesini dün ziyaret etti. Çarşamba’nın Aşağı Turgutlu Köyünde Muradiye Oral(57) için yapılan evi ziyaret eden kaymakam Caner Yıldız, evleri yerinde inceldi. Muradiye Oral’ın yeni evine kavuşmuş olmasından kaynaklı mutlu olduğu gözlenen ziyarette Yıldız, ev sahiplerinin başka sıkıntıları olup olmadığına dair de bilgiler aldı. Muradiye Oral’a yapılan ziyaretin ardından, Yaycılar köyünde bulunan ve Hasan Özdemir(85) için yapılan evi de ziyaret eden Yıldız’a ziyaretler sırasında Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uzmanları da eşlik etti.

Farklı köylerde de ev ziyaretlerinde bulunan Yıldız yapılan ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, “ Çarşamba İlçesinde Kaymakamlığımız ve Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile 24 tane evin yapım ve onarımını bitirdik. Bunlardan 17 tanesi sıfırdan yapılırken 7 evimizin onarımı yapıldı. Şimdi projenin ikinci etabına başlıyoruz. Bu kısımda da toplamda 36 ev yapacağız bunların 30’u sıfır 6 tanesi de onarım olacak. Simdi de projenin üçüncü etabı için kişiler tespit etmeye başladık. Muhtarlarımız aracılığı ile duyurusunu yapıyoruz ve belirli kriterlere uygun kişilere bu evlerimizi yaptırıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımız biraz geç de olsa başlarını sokabilecekleri bir ev bulmanın mutluluğunu yaşıyor. Kısacası vatandaşlarımıza, siz zor durumda olabilirsiniz ama devletiniz yanınız da diyoruz” dedi.

carsamba-(1).20121011103008.jpg

carsamba-(2).20121011103023.jpg

carsamba-(5).jpg

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber