Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Çarşamba’da yap, Çarşamba kazansın”

“Çarşamba’da yap, Çarşamba kazansın”

Dün uzun süre sonra ilk yazımla bir araya gelmiş, ve köşe yazımı da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen Olayla ilgili yazım da demiştim ki;

“Bu İstiklal Marşımıza İHANET değil de nedir?”

Yazım da şunları da belirtmiştim.

“İSTİKLAL MARŞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN RESMİ MARŞIDIR. BAYRAĞI AYYILDIZ OLAN BU ÜLKENİN BAYRAĞI, TOĞRAĞI NE KADAR KUTSAL İSE İSTİKLAL MARŞI DA O KADAR KUTSALDIR.”

Ve en sonunda da Buradan önce İlçe Kaymakamımı ve Cumhuriyet Başsavcılığımızı olay hakkında göreve davet ediyor gereğinin yapılmasını arz ediyorum” şeklinde sona erdirmiştim.

Dün Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili “İNCELEME” başlattı.

Evet inceleme başlatıldı diyerek de davul zurna alıp oynayacak değilim.

Amacım “Bağcıyı dövmek değil tam aksine üzümleri korumak ki o üzümleri hepimiz yiyoruz” . Bundan sonra da yiyebilelim.

Her neyse konu ile şunu belirtmeden geçmeyeceğim.

O akşam ki olayda İsmet Özel’in şahsına, kimliğine, düşüncelerine hiçbir lafım yok. Eleştirmek ayrıdır ama bizim eleştirimiz fikirlerine değildi.

Eleştirimiz, tepkimiz Türkiye Cumhuriyet Devletinin Resmi Devlet Marşı İstiklal Marşı’dır.

İstiklal Marşının okunması hele ki protokol önünde okunmasınadır. O gece konferansın açılışında eğer ki resmi tören çerçevesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunma programı var idi ise ve ilahi formatı akabinde veya öncesinde Devlet resmi İstiklal Marşı okunmamış ise tepkimiz bunadır. Sayın İsmet Özel’in bilgisine, fikirlerine anlattıklarına asla ama asla eleştiri yapmadık.

Bu konunun çok iyi etüt edilmesi ve irdelenmesi gerekir.

****  

Diğer konu hafta sonu malumunuz ÇTSO Seçimleri yapıldı ve DEĞİŞİM sloganı ve PROJE vaadiyle yola çıkan Ahmet Yılmaz ve ekibi sandıktan galibiyetle çıktı.

İlk günkü sonuçlara göre 10 grubun içinden 15 üyeyi Ahmet Yılmaz listesi kazanırken eski başkan Yusuf Kefelinin listesi ise 6 üye çıkartmış 1 grup sandığında ise eşitlik çıktığı açıklanmıştı.

Ancak daha sonra yapılan itirazda bir sandıkta Kefelinin adının çizilmesi nedeni ile eşitliğin bozulduğu belirtilmiş ve İlçe seçim kurulu bunu kabul etmişti. Dün yapılan kura çekiminde Ahmet Yılmaz’ın ekibinden Yeşilırmak Beton sahibi Mustafa Evecen kurayı kazanması sonrasında İlçe Seçim Kurulu seçim sonucunda Eski Başkan Yusuf Kefelinin listesinden 7, Ahmet Yılmaz listesinden ise 16 üyenin oda seçimlerine girdiğini onayladı.

Bu gelişmelerden sonra şimdi gözler hafta sonu yapılacak odanın kendi içinde yapacağı seçime yöneldi. Seçimde ÇTSO Başkanı ve Yönetimi ile birlikte Meclis Başkan ve Yönetimini belirleyecek.

Yine Eski Başkan Yusuf Kefeliye yaptığı hizmetleri nedeni ile teşekkür ediyoruz.

Yeni seçilen Ahmet Yılmaz ve ekibine ise bundan sonra ki yapacakları ve seçime giderken dile getirdikleri DEĞİŞİM ve akabinde İlçe esnafına yapacakları PROJELERDE başarılarının devamını diliyorum.

Ancak bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim.

Samsun’da bir ara şöyle bir slogan geliştirildi ve hala devam ettiriliyor ama tam istenilen seviyede olmasa da tuttu. ““Samsun’da var, Samsun’dan al”.

Bende diyorum ki ÇTSO ve tüm İlçemizde ki kurum ve oda başkan ve yönetimlerine,

“Çarşamba’da yap, Çarşamba kazansın”

Sanırım ne demek istediğimi tüm Oda başkan ve yönetimleri ile Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri çok iyi anlamıştır. Zaten anlamazlarsa da bundan sonra anlayana kadar açık seçik yazmaya başlayacağız.

Bu ilçe ne çekti ise dedikodu ve dışarıda iş yaptırarak kaybetti. Bundan sonra kaybetmeyi ve kaybettirmeyi asla düşünmüyorum…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi