Çarşamba’da ulaşım ücretleri zamlandı

Çarşamba’da ulaşım ücretleri zamlandı
Son günlerde yağmur gibi gelen zamlardan sonunda Çarşamba Özel Halk Otobüsleri de etkilendi. Çarşamba-Samsun arasında sefer yapan Özel Halk Otobüsleri fiyat tarifesi yenilendi; Çarşamba- Samsun yolculuğu artık 5 lira

 

Çarşamba-Samsun arasında sefer yapan özel halk otobüsleri fiyat tarifesi yenilendi. Çarşamba Samsun arasında yolcu taşımacılığı yapan Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Dernek yöneticileri aracılığı ile araç sahipleri Çarşamba Belediyesine yaptıkları istek doğrultusunda yapılan Çarşamba Belediye Encümen Toplantısı kararı ile Özel Halk Otobüsleri ücretlerine zam yaptı. Yapılan zamlardan sonra Çarşamba-Samsun arası otobüs fiyatları 5 lira oldu.

Çarşamba-Samsun arası taşımacılığını gerçekleştiren Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Derneği zamlar sonrasında yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 3 yıldır herhangi bir zam yapılmadı. 3 yıl önce mazot fiyatları 2,8 TL civarındayken, şimdi bu rakam 5 TL’ye yaklaştı. Zamlardan kaynaklı vatandaşlarımız bizleri sürekli eleştiriyor. Ama fiyatlarımıza çok fazla zam yapmış değiliz. Bu araçların sadece mazot giderleri yok petrol fiyatlarında artış lastik fiyatlarından tutunda birçok alana kadar her şeyin fiyatının artmasına sebep oluyor. Bizler vatandaşlarımız için hizmet üretiyoruz Çarşamba Samsun arasında yaklaşık 3 bin yolcu taşıyorsak biz bu 3 bin yolcunun sadece 300’ünden tam ücret alıyoruz. Geriye kalan vatandaşlardan aldığımız ücret ise belli. Zaten yolcularımızın birçoğu öğrencilerden oluşuyor. Onlardan yarı yarıya ücret alıyoruz ve bu yarı yarıya uygulaması Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Onun dışında gazi ve şehit yakınlarında para almıyoruz. Yine otobüslerimizi en çok kullananlar arasında olan memurlar otobüslerimize indirimli biniyorlar. Yani vatandaşlarımızın yaptığımız zamdan kaynaklı bizleri anlayışla karşılamasını istiyoruz” denildi.

Otobüs tarifesinde yapılan fiyat değişikliğinden kaynaklı birçok vatandaş yapılan zam’a tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Yapılan zam çok büyük. %25 zam yapılmış. Türkiye’de hangi işçi, hangi memur bu kadar zam almış ki ulaşıma bu kadar zam yapılıyor. Zamlardan memnun olmak mümkün değil tabi ki. Otobüs sahiplerini de anlıyoruz. Memlekette benzin rakamları aldı başını gitti. Buna kimse ses çıkarmıyor ki otobüs sahipleri de haliyle fiyatları arttırıyor” dedi. Bazı vatandaşlar ise Samsun’a farklı herhangi bir ulaşım aracı olmadığından kaynaklı rekabet olmadığını ve fiyatların isteğe göre belirlendiğini, piyasa koşullarına göre belirlenmediğini iddia ettiler.

En büyük sorun Otobüsleri Samsun Şehir Merkezine girememesi

2006 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda daha önce Samsun Bafra garajında bulunan otobüs duraklarının kaldırılmasının ardından başlayan süreçte Çarşamba, Terme ve Salıpazarı araçlarının Samsun merkezine girmeleri yasaklanmıştı. Mevcut hatlardaki otobüs şoförlerinin halkla birlikte konunun düzeltilmesine ilişkin yaptıkları eyleme sert müdahaleler olmuş ama otobüsler yine de şehir merkezine girememişti. Çarşambalıların ulaşım konusunda yaşadıkları en büyük sorunların başında gelen sorun vatandaşların cepleri içinde büyük bir külfet oluşturmaya başladı. Çarşamba’dan Samsuna gitmek isteyen bir vatandaş 5 liralık yol ücretini ödedikten sonra belediye evlerinden şehir merkezine gitmek için bindiği araca ise 2 lira ödüyor. Toplam ücret gidiş dönüş 14 lira yapıyor. Daha öncesinde otobüslerin limana kadar gitmelerinden kaynaklı vatandaşlar bu ücretleri ödemiyorlardı. Çarşamba’dan Tıp Fakültesine gitmek isteyen bir kişinin masrafının ise nerelere kadar yükseldiğini yetkililer düşünüp ellerini vicdanlarına koyarak bu zamları bir kere daha düşünmelidirler diyerek tepkilerini yüksek sesle yapamasalar bile artık bunaldıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirdiler.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber