ÇARŞAMBA’DA TEFECİ OPERASYONU

ÇARŞAMBA’DA TEFECİ OPERASYONU
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı ile Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri’nce gerçekleştirilen ‘Tefeci Operasyonu’ kapsamında 27 kişi gözaltına alındı.


Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı ile Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri’nce gerçekleştirilen ‘Tefeci Operasyonu’ kapsamında 27 kişi gözaltına alındı.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt imzalı yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yargı çevremiz içerisinde muhtelif şikayetlere konu olan Tefecilik faaliyetleri ve bu faaliyetler kapsamında işlenen Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Bu Örgüte Üye Olma ve Yağma suçlarına ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında, Yaklaşık 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip işlemleri neticesinde bugün sabah saat 06.00 itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince operasyon başlatılmış olup, 46 ayrı adreste arama işlemi başlatılmıştır. Aramalar neticesinde suç delili olabilecek vasıfta kilitli kasalarda muhafaza olunan çok miktarda açık senet, borçlular listesi, Türk Lirası cinsinden para, ruhsatlı olup olmadıkları hususunda tespit çalışmaları süren 5 tabanca, 14 av tüfeği ve diğer delillere el konulmuştur. Arama faaliyetleri halen sürdürülmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında daha önce alınan gizli tanık ifadeleri ve toplanan deliller de dikkate alınmak suretiyle 27 kişi hakkında gözaltı işlemi başlatılmıştır.” Denildi.

UYUŞTURUCU OPERASYONU İLE BAĞLANTISI YOK

Başsavcı Özgür Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamasında ayrıca, geçtiğimiz haftalarda Çarşamba Merkezli gerçekleştirilen Torbacı operasyonu ile bugün gerçekleştirilen operasyonun bağlantısının olmadığını aktararak, “Bahse konu bu soruşturmanın geçtiğimiz hafta yine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen ve Samsun genelinde 22 kişinin gözaltına alınması 9 kişinin tutuklanması ile neticelenen planlı uyuşturucu madde imal ve ticaretine ilişkin soruşturmayla bir bağlantısı bulunmamakta olup, her iki soruşturma birbirinden bağımsız olarak yürütülmektedir.” İfadeleri eklendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş