ÇARŞAMBA'DA TEDBİRLER SIKI TUTULUYOR

ÇARŞAMBA'DA TEDBİRLER SIKI TUTULUYOR
Karadeniz Bölgesinde vaka yoğunluğunun artması ve yine yoğunluğun arttığı ilk 5 ilden 4. sırada Samsun ili ve ilçelerinin yer almasının ardından Çarşamba ilçe protokolü denetimleri daha sık ve titiz yapmaya başladılar.

Karadeniz Bölgesinde vaka yoğunluğunun artması ve yine yoğunluğun arttığı ilk 5 ilden 4. sırada Samsun ili ve ilçelerinin yer almasının ardından Çarşamba ilçe protokolü denetimleri daha sık ve titiz yapmaya başladılar. Bu çerçevede İlçe Emniyet Müdürlüğü, gece ve gündüz yasaklar çerçevesinde gerçekleştirdiği kimlik kontrollerinde yaklaşık 400 kişiyi sorguladığı öğrenildi. Gündüz ise Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve ilçe protokolü uzun çarşı esnaflarını gezerek halk sağlığını korumak adına  maske mesafe ve temizlik noktasında kontroller yaparak uyarılarda bulundu

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Turgan Begen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Kemal Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Şevki Gülay, Zabıta Müdürü Abdullah Özçelik ve görevli memurlar ile zabıta ekipleri katıldı. Denetimde Karadeniz Bölgesinde vaka yoğunluğunun artması ve yine yoğunluğun arttığı ilk 5 ilden 4. sırada Samsun ili ve ilçelerinin yer almasından dolayı denetimleri sıkılaştırarak kapı kapı esnaf gezdi ve  hijyen kontrolleri yaptı. 
1-127.jpg

Dezenfektan ve metrekareye düşen kişi sayısına dikkat
Yapılan Koronavirüs denetiminde, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve İlçe sağlık Müdürü Şevki Gülay, esnafa  iş yerlerinde müşterilerin kolaylıkla ulaşabilecekleri alanlarda dezenfektan temin etmeleri noktasında uyarılar yaparken, mağaza içerisinde metrekareye düşen kişi sayısına göre de müşteri almaları hususuna  dikkat etmelerini söyledi. İlçe Sağlık Müdürü Şevki Gülay, özellikle beyaz ve kırmızı et ürünleri ve gıda satıcılarına eldivensiz ve açıkta kesinlikle satış yapılmamasını noktasında uyarırken maske satışlarının marketler, bakkallardan değil sağlık kuruluşlarından almaları marketlerde ise maskesiz vatandaş alınmaması yönünde uyarılarda bulundu.
2-153.jpg

"Kendimize saygımız için yapmamız lazım"
Yapılan kontroller sırasında Karadeniz Bölgesindeki vaka artışı hakkında değerlendirmeler ve uyarılar yapan Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, " Karadeniz Bölgesinde bir yoğunluk var. Bizde denetimleri yapıyoruz ve sıkılaştırıyoruz, sıkılaştıracağız. Vatandaşlarımızın biraz daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Hafta sonları  vatandaşlara verilen ruhsatları pek iyiye kullandıklarını düşünmüyorum. Bu noktada bağ bahçe değil de aile ziyaretlerine gidildiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu kalabalık ortamlarda damlacık yoluyla bulaşıyor bu malumunuz. Yakın temasta insanların kaptığını görüyoruz. Yükselme eğiliminde buna dikkat etmemiz gerekiyor. Hepimiz sağlığı ve sevdiklerimizin sağlığı için dikkat etmeliyiz. Kendimize saygımız için yapmamız lazım biraz daha sabretmemiz lazım. Onun için denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları lazım vatandaşların desteğini, ilgisini, alakasını bekliyoruz.

Normalleşme gecikiyor
Koronavirüs salgınının başlarında örnek il olan Samsun'un şimdilerde yüksek riskli olarak görülen ilk 5 ilden 4. sırada yer almasını değerlendiren Kaymakam Yıldırım, " Burası tarım ilçesi birçok çiftçimizin ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) ruhsatları var hasta sonlarında bu ruhsatları kötüye kullananlar oluyor, yani hemen hemen evde kimse kalmıyor. Bunun dışında kurallara uyulamamakla ilgili bir durum artış. Bizim kurallara uymamamız normalleşmemizi geciktiriyor. Çocuklarımız okula gitmesini , Kafe, restaurantların açılmasını, kısıtlamaların kalkmasını uzatıyoruz. " şeklinde konuştu

HABER- FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber