ÇARŞAMBA'DA SÜS BİTKİLERİ ANLATILDI

ÇARŞAMBA'DA SÜS BİTKİLERİ ANLATILDI
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası – Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Öncülüğünde Süs Bitkileri Sektör Toplantısı Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı, Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası – Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından, OKA, Tarım Orman il Müdürlüğü, TKDK ve diğer paydaşların katılımı ile süs bitkileri çalışma gurubu oluşturularak gerçekleştirilen toplantıda, Süs bitkileri ve sektörü alanında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Kazaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının Meclis üyeleri, Sebze Yetiştiricileri ve Sektör ile ilgilenen üyeleri katıldı.

SÜS BİTKİLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Kazaz yaptığı açıklamada; ‘Süs Bitkileri alanındaki hastalık, zararlı, bitki koruma ürünleri ve bitki koruma aletleri konularında yürütülen ve sonuçlandırılan araştırmalar ile sektörde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgiler vererek, Büyüyen ve gelişen şehirlerdeki çevre bilinci ile özellikle son yıllarda ülkemizde süs bitkileri üretiminin taleple orantılı olarak artmasını sağlamıştır. Bölgemizin elverişli tarımsal yapısı ve coğrafi konumundan kaynaklanan bu avantajlı durumun değerlendirilmesi gerekmektedir. Sektörün, üretimi ve ihracatı ile birlikte Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına eminim, bu sebeple bizlere bu sektörü anlatmamıza vesile olan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Gürol Yılmaz ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ VURGUSU

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz yaptığı konuşmasında; ‘Süs Bitkileri Yetiştiriciliğine dikkat çekerek, sektör ve firma yöneticilerini bir araya getiren, sürekli çalışan, tam zamanlı bir ekip ve yapılanma oluşturmak amacıyla bir Kümelenme Müdürlüğü kurulduğunu, kurulan müdürlük ile Süs Bitkileri alanında bitki sağlığını ilgilendiren konularda yapılan araştırmaların sonuçlarının ve sektördeki yeniliklerin pratiğe aktarılması amaçlandığından bahsetti ve Süs bitkileri sektörü yoğun iş gücü potansiyeli olan bir sektördür, Ülkemizde kullanımı giderek yaygınlaşan süs bitkilerinin üretim ve pazarlaması ile ilgili toplantı yaparak sektör hakkında tüm katılımcılarımızı bilgilendirdik. Toplantıya katılım sağlayan tüm meslek örgütü başkanlarımıza, üyelerimize ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Kazaz’a teşekkür ediyorum.’ dedi.

HABER: Nuri ŞEKER – Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber