Çarşamba’da Seracılık yaygınlaşıyor

Çarşamba’da Seracılık yaygınlaşıyor
Türkiye’nin en verimli ovalarından olan Çarşamba ovasında gün be gün artan seracılık faaliyetleri çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı.

Çarşamba ovasının en belirgin geçim kaynağı arasında olan fındığı ekarte eden bir çok meyve ve sebze üretimi gerçekleşmekte. Bunların başında seralarda yetiştirilen sera bitkileri geliyor. Salatalık,biber,patlıcan,domates,kavun,karpuz,marul,maydanoz gibi serada yetiştirilen bir çok sebzenin satışları şuan da çiftçinin yüzünü güldürüyor.

   İlçeye bağlı Damlataş Mahallesinde seracılık yapan Hilmi Karaca’nın serasında incelemelerde bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı, serada yapılan üretim hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda Samsun Örtü Altı Birliği Başkanı olan Hilmi Karaca, yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerinde yaptığı seracılık faaliyetlerinin ilçede örnek olduğunu paylaştı.  Sera sahibi Karaca, pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını güzel değerlendirdiklerini, çiftçiler evde geçirdikleri vakitleri sebzelerine daha özenle bakım yaptıklarını belirtti.

DAMLATAŞ KÖYÜ PİLOT BÖLGE

Serayı gezen Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba‘da seracılığın yıllarca devam etmesini istediğini ve bunun için de ellerinden geleni yaptıklarını ve devletin çiftçiye verdiği tüm destekler hakkında üreticileri bilgilendirdikleri ve bu konu hakkında he zaman maddi manevi yanlarında olduklarını, üreticilere verilen hizmetleri yerinde ve zamanında değerlendirdiklerini çiftçilerin en küçük bir sorun yaşamadıklarını ve çiftçilerinde artık  bu konuda  daha da bilinçli olduğunu dile getirdi.

   Yeni bir projenin de müjdesini veren Başkan Aydemir bulunulan bölgede belli şartları sağlayan her sera sahibine İl Tarım il Müdürlüğü ‘nün bünyesinde gerçekleşmesi planlanan proje ile 1000 metre kare sera alanı verilip pilot bölge olarak seçilen bu bölgeyi çiftçiye ve bölgenin ekonomisine katkı sağlamada daha da ileriye taşıyacaklarını ve alt yapı çalışmalarına da şimdiden başladıklarını söyledi.

HABER-FOTO:GÜLİZAR KELEŞ-YAĞMUR AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber