ÇARŞAMBADA POLİS GÖZETİMİNDE CUMA NAMAZI

ÇARŞAMBADA POLİS GÖZETİMİNDE CUMA NAMAZI
Korona virüsü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı kararla sosyal mesafe kuralının gözetilerek kılındığı Cuma namazında, Çarşamba ilçesinde polis çok sayıda önlem aldı.

  Korona virüsü nedeniyle yasaklanan cuma namazlarına ilişkin ilk açıklama Mayıs ayı sonu yapılırken Haziran ayı içerisinde bazı illerde cemaatle namaz kılmaya  kademe kademe izin verildiği açıklanırken haziran ayının 2. haftası maske,mesafe,hijyen kuralları çerçevesince cemaatle namaz kılınmasına artık başlanabileceği bilgisi verildi.

MESKESİNİ TAKAN SECCADESİNİ KAPIP CAMİ AVLUSUNDA CAMAATE KAVUŞTU

İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar camii avlularında dolup taştı. Evinde abdestini alıp seccadesiyle camiye koşan yaşlı genç herkes korona virüsüne rağmen huşu içinde namazlarını eda etti.

POLİS GÖZETİMİNDE NAMAZLARINI EDA ETTİLER

Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahalllesi’nde bulunan Abdullahpaşa Site Cami’nde Cuma namazı eda etmeye gelen vatandaşlara polis ve zabıtalar araç trafiği ve sosyal mesafe kuralına uygun seccade ve düzenlerde namaz kılmalarını sağlayabilmek için yardım ettikleri gözlerden kaçmadı. İlçe Emnitet Müdürlüğü polisleri cadde üzerinde yaya ve araba trafiğini açarken, Çarşamba Belediyesi Zabıta Ekipleri ve polis ekipleri cemaate hem yer gösterip hem de seccade konusunda yardımcı olmaları herkesi memnun etti.

 

TEPKİ ÇEKEN DAVRANIŞA BU CUMA RASTLANMADI

Bu arada son 2-3 haftadır kılınan cuma namazları öncesinde sosyal mesafe nedeniyle cami içerisi ve etrafına sığmayan cami cemaati, kaldırımlarda namaz kıldıkları gözlemleniyordu. Kaldırımlarda namz kıldıkları için işyeri önünde namaz kılınmasını istenmediğini iddia eden cemaat İlkay Kuyumculuk adlı işyerinin kaldırımları ıslattığı ve namaz kılınmasını pasif direnişte bulunduğu iddiaları üzerine gazetemizde de konuya ilişkin habere yer verilmişti. Bu haberle birlikte işyeri sahiplerinden Süleyman Erken, böyle bir iddianın gerçek olmadığını aksine virüs ve kaldırımların pis olması nedeniyle temiz yerde namaz kılınması için yıkama yaptıklarını dile getirmişti. Yaşanan gerginlikler sonrasında gözler bu haftaki Cuma namazına çevrilmişti. Cuma namazı öncesinde kaldırımda bu defa su değil, büyük bir hasır seccadenin serilerek cemaate güzel ortam sağlandığı gözlerden kaçmadı.

HABER –FOTO : NURHAN GÜZEL –GÜLİZAR KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber