Çarşamba'da Operasyon :40 Kişi Gözaltına alındı

Çarşambada Operasyon :40 Kişi Gözaltına alındı
Çarşamba'da Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve Samsun İl ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar ve Çevik Kuvvetin katıldığı operasyonun da operasyon kapsamında 28 kişi gözaltına alınırken 12 kişinin ifadeleri alınıyor.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik, Çevik Kuvvet, Çarşamba ilçe Emniyet Müdürlüğün ekiplerince sabah saat 05.00 dan itibaren gerçekleştirilen "Uyuşturucu Ticareti" adı altında gerçekleştirilen ve 25 kişinin Çarşamba'dan, 3 kişinin ise Samsun'dan gözaltına alındığı operasyonda "Extacy, Bonzai ve Kubar Esrar" arandı. Sabah erken saatlerde yapılan operasyonda İlçede bulunan 25 kişinin ev ve iş yerleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturuculara ve çeşitli dokümanlara el konuldu.


Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Çarşamba ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu bu sabah saat 05.00 sıralarında Çarşamba ilçesinde 28 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. 150 polisin görev aldığı operasyonda 667 gram esrar maddesi, 17 adet extacy uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, 2 kuru sıkı tabanca ve 1 adet sustalı tabanca ele geçti. Olayla ilgili G.K., E.K., S.K., S.H., S.A., M.M.A., F.Ç., T.E., G.A., M.Ö., F.K., V.A., M.L., K.K., A.D., Y.Ç., M.G., S.G. ve N.H.Ç., gözaltına alındı. Çarşamba'da gözaltına alınan 19 kişi sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin uyuşturucu kullanan çok sayıda kişinin de ifadesi başvurduğu öğrenildi.

Uyuşturucu operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, "40 Kişi ile ilgili Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen "Uyuşturucu ticareti" ile ilgili operasyonla 28 kişi ile ilgili yakalama ve gözaltı kararı var. Bu 28 kişiden 3 kişi Samsun'dan kalan 25 kişi ise Çarşamba'dan. Şahısların ev, iş yeri ve üzerlerinde aramalar yapıldı. Kalan 12 kişi ile ilgili de Başsavcılığımızın 12 kişi ile ilgili de yakalama ve gözaltı nedeni ile ifadelerinin alınması sürdürülüyor. 12 kişinin de ifadeleri alındıktan sonra gerekli resmi işlemler yapılacak. Gözaltına alınan şahıslar muhtemelen Cuma günü Adliyeye sevk edilecekler. Şahıslar hakkında 6 aylık bir takip gerçekleştirildi. Bu süreçte şahıslar hakkında 3 ay teknik takip ve 3 ay ise fiziki olmak üzere teknik- takip yapıldı. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

operasyon23-kisi-gozaltinda-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel