ÇARŞAMBA’DA OKULLAR HAYAT OLUYOR

ÇARŞAMBA’DA OKULLAR HAYAT OLUYOR
Samsun’un Çarşamba İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Okullar Hayat Oluyor’ projesi kapsamında ilçede açılan 428 kursta 9 bin kursiyer kurs görüyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Okullar Hayat Oluyor’ projesi kapsamında Samsun’un Çarşamba İlçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda açılan 428 kurs ve yapılandırma çalışmaları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş açıklamalarda bulundu. Aktaş çalışmalar konusunda yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapmında Çarşamba’da bulunan okullar arasından 5 pilot okulda yoğunlaştırılmış diğer okullarda ise hazırlanan projeler olduğunu dile getirdi.

Aktaş, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesindeki temel amacın okulların bulunduğu alanları kamusal alana dönüştürerek vatandaşların faydalanabileceği mekanlar haline getirmek olduğunu kaydederken, bu konuda Çarşamba’da da çalışmalar yaptıklarını özellikle pilot okullarda yoğunlaştırılan çalışmalarda vatandaşlara yönelik kurslar açtıklarını belirtti. Vatandaşların okullarda bulunan bilgisayar sınıflarını ve kütüphaneleri kullanabileceklerinin belirten Aktaş okullarda da buna yönelik dönüşümler yaptıklarını ve Kütüphane ve bilgisayar sınıflarını okulların birinci katlarına almaya çalıştıklarını vurguladı.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarda vatandaşlara yöenlik Halk Eğitim Müdürlüğü tarafıdnan 428 kurs açıldığını kaydeden Aktaş bu kurslardan şimdiye kadar 9 bin vatandaşın faydalandığını belirtirken, kursların müzik, Kuran-ı Kerim, aerobik, halk oyunları ve öğrencilere yönelik derslerine destek kursları olduğunu açıkladı. Ayrıca okulların bahçe alanlarının bu konuda dönüştürüldüğünü dile getiren aktaş çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir