Çarşamba’da Mevlidi Nebi kutlandı

Çarşamba’da Mevlidi Nebi kutlandı
Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından Mevlidi Nebi haftasına özel çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çarşamba İlçe Müftülüğü’nce Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Diyanet İşleri başkanlığı Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi İdris Bozkurt tarafından “İman ve İstikamet” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

“Her sene bir konu seçiyoruz”

Etkinlikte konuşan Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, “Her sene peygamber efendimizin önemli bir yönünü belirliyoruz ve onu anlatmaya çalışıyoruz. Bu sene de peygamberimizin iman ve istikamet temalı konuyu seçtik. Kendisine güvenen insanlar ile birlikte 23 yıllık peygamberlik döneminde ve sonun da herkes tarafından peygamber olarak kabul edilen bir peygamberin bu yollardan nasıl geçtiğini inşallah sizlere anlatmaya çalışacağız.” dedi.

“Peygamberimiz mütevazidir”

Peygamberimizin mütevazi olduğuna değinen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Tabiki bizim önderimiz liderimiz her şeyimiz peygamberimizdir. Onun yaşamı bütün İslam alemine örnek olması lazım. Müşriklerden birisi söyle diyor. Peygamberimizin peygamber olduğuna iman etmesini söyle anlatıyor: Hicrete zorlandığım Mekke’ye bir komutan olarak dönmesine rağmen orayı yıkabilecekken hiçbir şey yapmaması ve mütevazi durumunu koruması onun gerçek peygamber olduğuna inandırdı ve ben İslamiyeti seçtim diyor. Yani kısacası yaşama saygı duymamız ve diğer yaşayan insanlara saygı duymamız bizim için önemlidir. Lüksden şatafattan kaçınırsak biz o zaman peygamberimizin yoluna girmiş olacağız.” Dedi.

“Rabbimize şükrediyoruz”

Mevlidi Nebi haftasının öneminden bahseden Diyanet İşleri başkanlığı Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi İdris Bozkurt, “Peygamber efendimiz hepimizin malumu olduğu üzere fil vakası diye tarihte bir vaka vardır. Hatta o yörede fil yılı olarak geçer. İşte o vakanın yaşandığı gece yani bu gece peygamberimiz dünyaya teşrif etmişlerdir. Rabbimize bir kez daha şükrediyoruz peygamber efendimize ümmet olma şerefini sunduğu için inşallah bizlerde bugünü onun rehberliğinde onun hayatını hatta örnek ahlakını, adabını anlatmaya çalışıyoruz. Her Mevlidi Nebinin seneyi devriyesin de lütfen peygamber nasıl anılır ona nasıl itibar edilir, onun izinden nasıl gidilir diye söyler dururuz ama biz mutlaka onun bir çok örnek hayatından kesitler aktarabiliriz. Bizlerde her yıl acaba onun dünyaya getirdiği ve tebliğ ettiği o mesajları arasında önemli bir konuyu dile getiriyoruz ve Mevlidi Nebi haftasını kutluyoruz. Bu sene ki konumuz iman ve istikametdir. Bizler bu sene konferanslar düzenleyerek bu şekilde peygamberimizin bir özelliğini anlatacağız.” Şeklinde konuştu.

Program konuşmaların ardından son buldu.

dsc00810.jpg

dsc00835.jpg

dsc00819.jpg

HABER:İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber