ÇARŞAMBA’DA ‘M PLAKA’ YENİDEN!

ÇARŞAMBA’DA ‘M PLAKA’ YENİDEN!
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Çarşamba ilçesinde 2010-2014 tarihleri arasında D4 belgesi alınabilmesi için ilçede kesilen ‘M’ plakaların yeniden takılabilmesi kararını esnafıyla birlikte sevinçle karşıladı.

Başkan Musa Bala yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık 4 yıldır İçişleri bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1986-1993 yılında ilçemize verilen plakalarımızı geri almak için mücadele ediyorduk. Devletin tüm kurumlarına tahditli olarak verilen bu plakaların kesildiği ancak Büyükşehir Belediye Yasası ile takılması gerektiğini anlattık. Belki yüzlerce yazılar dilekçeler yazdık, hukuk mücadelesi verdik, her seferinde plakalarımızın yeniden verilmesi için mücadele ettik. Her platformda bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini anlattık. Asla mücadelemizden vazgeçmedik. Bizler devletimizin şevkatli yüzünü esnafımıza göstereceğinden emindik. Asla devletimize karşı bir sitemde bulunmadık. Çünkü haklılığımız elbet görülecek ve sorunumuz çözülecekti bundan emindik.” dedi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ 

Başkan Bala, “Bugün itibariyle ilçemizde D4 yetki belgesi almak için kesilmiş olan M plakalarımızın takılmaya başlanması gerçekten bizleri çok mutlu etmiştir. Minibüsçü esnafımızın M plaka konusunda büyük sıkıntısı vardı. Neticede büyük uğraşlar verdik. Ve bugün 3.5-4 yıl süre sonrasında M plaka sorununu çözüme kavuşturduk. Çarşamba Demirli Garajımızda 4 yıl aradan sonra ilk M plakamızı Demirli Garajı başkanımız Mehmet Uysal ile birlikte aracımızın üzerine takarak M plakalı ruhsatımızı Şükrü Çekiç’e teslim ettik. Esnafımızın bu mutluluğu gerçekten tarif edilemez bir ayrıcalık ve mutluluktur. Peyder pey arkadaşlarımız plakalarını takacaklardır. Birçok sıkıntımız var ama biz yavaş yavaş hepsini birlik olarak çözmeye devam edeceğiz. Bundan sonra esnafımız güzel günler görecektir.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SESOB  YANIMIZDA DURDU

Bala, “Bugün plakaların takılmasında Başta Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin esnafın yanında olması haklı mücadelemizde UKOME kararıyla desteklemesi plakaların takılmasının yolunu açmasında başta Büyükşehir belediye başkanımız Zihni Şahin, UKOME daire başkanımız Kadir Gürkan ve her zaman yanımızda olan Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler’e esnafımızın yüzünde bu zorlu zamanlarda tebessüm ve gülücük oluşturmalarından dolayı gerçekten şükranlarımızı sunuyorum.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABER: Nuri ŞEKER


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber