ÇARŞAMBA’DA LİSELER KAMPÜS OLUYOR

ÇARŞAMBA’DA LİSELER KAMPÜS OLUYOR
Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje neticesinde Çarşamba’daki liselerin bir araya toplanarak kampüs niteliğinde bir yapıya kavuşturulması planlanıyor.

 

Türkiye’de yaklaşık 10 ilde projelendirme aşamasında olan ortaöğretim kurumlarının kampüs şekline dönüştürülerek, bir araya getirilmesi projesi ile alakalı olarak Çarşamba kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü de bir proje hazırlayarak başvuruda bulundu.

Çarşamba’da Beyyenice ve Yukarı Donurlu köylerinin arasında kalan, 106 bin metre karelik hazineye ait bir arazi için proje hazırlayan kaymakamlık projenin hayata geçmesi için yoğun gayret içerisinde. Konu hakkında açıklamada bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Şehir Merkezi’ne 3 km mesafede, Yeşilırmak kenarında gayet düzgün bir arazi üzerinde Beyyenice, Yukarı Donurlu köyü sınırları içerisinde kalan 106 dönümlük arazinin eğitim kampüsü olması için Milli Eğitim Bakanlığına başvurduk. Proje ihalesinden sonra tüm orta öğretim kurumlarının birleştirilerek çağdaş bir biçimde kampüs halinde eğitim verilmesi sağlanacak” dedi.

Yıldız, liseler için yapılacak olan kampüs projesinin uygulama noktasında da farklı olacağını belirterek, “ Bu sistem kamu özel ortaklık fonu ile çalışacak bir sistem.Kampüsün yapımını ve işletimini özel sektör üstlenecek. Böylelikle okulların personel eksikliği, akaryakıt eksikliği gibi arada ortaya çıkan sorunlarda ortadan kalkmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı özel sektöre bu hizmet karşılığı aylık kira ödeyecek. 30 yıllık bir süre zarfında özel sektör kampüsü işletecek ve devletten kira alacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu kampüsün içerisine hangi okullar girecek?

Kampüs içerisinde yer alacak olan Liseler ile alakalı olarak da Yıldız, proje hazırlanıp tamamlandıktan sonra bu konuya Milli Eğitim Bakanlığının karar vereceğini belirterek şu an proje içerisinde yer alacak Liselerin kesinleşmediğini sözlerine ekledi. Yıldız, Türkiye’de yaklaşık 10 ilin Milli Eğitim Bakanlığı ile bu projeyi yürüttüğünü dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber