Çarşamba’da ‘Kütüphan-e Türkiye’ projesi

Çarşamba’da ‘Kütüphan-e Türkiye’ projesi
Çarşamba Halk Kütüphanesi’nde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ‘Kütüphan-e Türkiye’ Projesi tanıtıldı

Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi’ne projeyi tanıtım amaçlı gelen Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Kütüphane Müdürü Muharrem Orta’nın sıcak karşılamasından memnun kaldığını belirterek, projeyi kütüphane de tanıttı.
Mehmet Emin Küçük yaptığı konuşmada, “Türkiye’de ki kütüphaneleri birer cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje şu anda pilot proje aşamasında.28 aylık pilot aşamadan sonra 5 yıllık asil projeye geçilecek. Türkiye’de ki 1.434 kütüphane arasında sadece 78 tane kütüphane pilot Kütüphane seçilmiş ve bunlardan biride Çarşamba Halk Kütüphanesi oldu. Bu proje kapsamında kütüphaneler birer cazibe merkezine dönüştürülüyor. Halkın dezavantajlı kesimlerine internet eğitimi verilerek e-devlet işlemlerinde, mesafe kat edip yapılması gereken işlemlerde internet üzerinden hallederek,hayatlarını daha kolaylaştırmak,ekonomik açıdan harcamalarını azaltmak ve daha rahat bir yaşam sunmak amacıyla proje yürütülmektedir.” Dedi.

kutuphane1.jpg

Proje yöneticisi Prof.Dr. Mehmet Emin Küçük ve Proje Yöneticisi Yardımcısı  Mustafa Ünal, Çarşamba Halk Kütüphanesini ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Ardından ziyarette Küçük, Kütüphane’nin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Ayrıca Prof.Dr. Mehmet Emin Küçük, bu proje ile halkın dez avantajlı kesimine ekonomik, demografik,sosyal alanda yardımcı olmayı ve halk arasında ki elektronik uçurumu kapatmayı amaçladıklarını belirtti.
HABER-FOTO: Berat TUNÇ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber