ÇARŞAMBA’DA KÜLTÜR-SANAT ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

ÇARŞAMBA’DA KÜLTÜR-SANAT ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Kültür Sanat Topluluğu tarafından oluşturulan ve çoğunluğunu devlet memurları ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro ve halk oyunları ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda çalışmalarına aralıksız devam toplulukları ilk gösterimlerini çok yakın bir tarihte sergileyecekler. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi halk oyunları usta öğreticisi Buğra Uyazlık ve Tiyatro usta öğreticisi Haydar Kavrap tarafından çalışmalarına devam tiyatro ve halk oyunları ekiplerini çoğunluğunu üniversite öğrencisi olmak üzere memurlar ve Çarşambalılar oluşturuyor.

Tiyatro usta öğreticisi Haydar Kavrap, hazırladıkları oyuna dair yaptığı açıklamada,  “Bir Garip Masal adlı Can Garipoğlu’nun bir oyununu hazırlıyoruz. Oyun derdi olan bir oyun. İnsana insan olmanın önemini anlatıyor. Burada çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekibimiz var.  İlk başta atölye çalışması olarak başladığımız topluluğumuz şimdi ilk oyununu sergilemeye hazırlanıyor. Bir çok arkadaşımız hayatlarında ilk kez sahneye çıkacaklar. Ama çok iyi bir gelişim sergileyerek güzel bir oyun hazırladık. İlk gösterimimizi yakın bir tarihte yapmayı planlıyoruz. Dünya tiyatrolar günü olması dolayısıyla da bütün sanatseverlerin tiyatrolar gününü kutluyorum” dedi. Tiyatro topluluğundaki öğrenciler de Çarşamba’da kültür salat alanında çalışma yaptıklarından kaynaklı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Halk oyunları usta öğreticisi Buğra Uyazlık’da çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Uyazlık, “Çarşamba Halk eğitim merkezi halk oyunları topluluğu olarak Bitlis yöresi halk oyunlarını sergilemek için hazırlanıyoruz. Çoğunluğu memurlar ve öğrencilerden oluşan bir ekibiz. Yaklaşık 3 aydır çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel kültür-sanat topluluklarının yaptıkları çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Çarşamba’da gerek Hukuk Fakültemizin öğrencileri gerekse de farklı illerden Çarşambamıza gelen memur arkadaşlarımız şehrimizin kültür-sanat alanında yetersiz olduğundan şikâyet ediyorlar. Biz de bu alanlarda ne gibi çalışmalar yapabiliriz düşüncesi üzerine kültür-sanat topluluklarımız bu tarz faaliyetleri hazırladılar. Yine üniversite öğrencilerine yönelik diksiyon ve ahşap boyama gibi hobi kursları açtık. Yaptığımız çalışmalarla şehrimizde kültür-sanat alanında adımlar atıyoruz” dedi.

hem-(3).jpghem-(2).jpghem-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber