Çarşamba’da kivi hasadı başladı!

Çarşamba’da kivi hasadı başladı!
Çarşamba Tarım İlçe Müdürlüğü alternatif ürünler arasında yer alan ve Çarşambalı çiftçilerin son dönemlerde ki gözde ürünlerinden Kivi hasadının başladığını duyurdu

 

Haber-Foto: Serkan Karahan

Tarım İlçe yaptığı açıklamada, “Karadeniz Bölgesi'nde kivi hasat sezonu yapılmaya başlandı” şeklinde açıklama yapıldı.  Hasat için üreticilerin gerekli hazırlıklarını tamamladığını belirten Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman ''Kivi, Karadenizli üreticilerimizin önemli geçim kaynakları arasındaki yerini almıştır'' diye konuştu.

Kivinin gerekli olgunluğa ulaştığını (Kivide şeker oranı %6.5-7 arasında olduğunda hasat edilebilir) aromasının istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Akman, sözlerine şöyle devam etti:  ''Türkiye'de kivi üretimi her geçen yıl artmakta. Ülkemizin çeşitli illerinde üreticiler tarafından kivi üretimi gerçekleştirilmekte. Kivi, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde de oldukça yaygın bir şekilde yetiştiriliyor. Her yıl kivi hasadı 5-15 Kasım tarihleri arasında başlıyor,  ayına kadar sürebiliyor.''  Denildi.

İlçemiz genelinde 3 bin tonun üzerinde kivi rekoltesinin beklendiğini anlatan Akman , ''Geçen yıl bu rakam 2,8 bin ton seviyelerindeydi. Bu yıl yüzde 10'luk bir artış olduğunu görüyoruz'' dedi. Kivinin tüketimi hakkında bilgiler veren Akman, “Kiviyi pazarda yada marketten alan tüketiciler sert ve ekşi kivilerin bulunduğu 1-2 kg lık poşete 1-2 adet elma koyup oda sıcaklığında 5-6 gün beklettikten sonra tüketirlerse çok daha lezzetli bir şekilde tüketeceklerdir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber